ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:409/892)

Pizzerinki ze szparagami 130

pizzy typ 00 1/3 łyżeczki soli szczypta cukru 3 łyżki oleju 200 ml wody letniej 2 dkg drożdży dodatki: 100 g sera z niebieską pleśnią 200 ml śmietany kremówki 30 % 1 pęczek szparagów zielonych 12 pomidorków koktajlowych 7 pomidorów suszonych bazylia świeża Ciasto: Do miski przekładam drożdże, dodaję szczyptę cukru, wlewam 50 ml wody letniej, łyżkę mąki i mieszam. Zaczyn

wesoła kuchnia
Ciasto owocowa fantazja 159

gram ulubionych owoców, u mnie owoce z syropu. Brzoskwinie i owoce czerwone z puszki, 2 galaretki u mnie przeźroczyste ale możemy użyć dowolnego smaku 330 ml śmietany kremówki 30%, możemy użyć 400 ml w zależności jaką mamy wielkość śmietany 250 gram serka mascarpone 2-3 łyżki cukru pudru kakao do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: upieczenie biszkoptu: białka wraz

Blog kulinarny S9.PL
ZUPA KREM Z BIŁAYCH WARZYW I GRUSZKĄ 93

Gruszka nadaje charakteru.   Składniki: 4 ziemniaki 2 pietruszki 3 gruszki 1 mały kalafior 1 litr bulionu warzywnego 1 szkl. wody 2 łyżki oliwy Gallo Classico 100 ml kremówki 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej sól pieprz Ziemniaki, pietruszki obrać. Pokroić w kostkę. Kalafior podzielić na różyczki. Na 2 łyżkach oliwy Gallo Classico zeszklić ziemniaki, pietruszkę i kalafior. Zalać 1 szklanką wody

Kuchnia w oparach
Tiramisu truskawkowe – #1 szybki i prosty deser 103

klasycznych deserów. Kiedyś robiłam tiramisu rabarbarowe i też wyszło pysznie. Korzystajcie póki truskawki jeszcze są Tiramisu truskawkowe składniki na foremkę ok. 23×13 cm: 250 ml śmietanki kremówki 250 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 szklanki zaparzonej i ostudzonej herbaty około 20-25 sztuk biszkoptów podłużnych ok. 400 g truskawek + łyżeczka cukru pudru (cukier można pominąć) kakao

Relaxtime
Czekoladowe z musem truskawkowym 129

musimy pilnować aby nie zaczął tężeć.  Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy zmiksowane truskawki i mieszamy do połączenia. Mus odstawiamy i gdy zacznie tężeć to wylewamy go na ciasto. Kremówkę ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy śnieżkę w proszku i miksujemy do połączenia. Bitą śmietanką smarujemy wierzch ciasta, a na wierzch ścieramy czekoladę.  Przepis znaleziony tutaj:  https://www.mojewypieki.com

kulinarne odsłony pati
Schab z pieczarkami w sosie musztardowym 92

musztardowym. Pyszne, kruche mięsko w aromatycznym sosie na bazie dwóch rodzajów musztard - sarepskiej oraz francuskiej, z dużą ilością pieczarek. Dzięki musztardzie sos nabiera dość intensywnego smaku, a śmietanka kremówka dodaje lekkiej nuty słodyczy. W połączeniu z delikatnym mięsem całość smakuje znakomicie!  Danie świetnie komponuje się z puree ziemniaczanym, kaszą oraz makaronem... Składniki: 500 g schabu bez kości

Kuchnia MagdaLeny
Pudding ryżowy z migdałami i sosem wiśniowym 100

wody RISALAMANDE  – Ris Á L’amande 150 g migdałów bez skórki 2 łyżeczki cukru waniliowego lub esencji  waniliowej 4 łyżki rumu 600 ml śmietany kremówki  36 % Wykonanie PUDDING Ryż wsypujemy do sitka i płuczemy pod bieżącą zimną wodą. 250 ml wody zagotowujemy garnku, dodajemy przepłukany ryż, szczyptę soli i gotujemy na średnim ogniu około

Tajemnice Smaku
PAPIESKI PIERNIK 114

konwikcie gdzie jadali księża. Ze wspomnień jego kolegów wiemy, że jadał bardzo prosto lubił bardzo kaszę gryczaną ze skwarkami i kwaśne mleko. Ponoć od wadowickich kremówek bardziej smakował mu lubelski piernik, który piekła mu w Lublinie Maria Wal, szefowa kuchni w rektoracie KUL. Gdy tylko wiedziała, że przyjedzie z Krakowa na wykłady, piekła mu od razu całą blachę

Ciastka - domowe słodkości
Tarta ze szparagami 103

soli Przygotowanie: Szybko zagnieść, wyłożyć na blaszkę do tarty (moja o średnicy 28cm), ponakłuwać widelcem i podpiec w temp.190stC około 15-20minut. Farsz: 8 jajek pół szklanki śmietany kremówki sól i pieprz do smaku szczypta gałki muszkatołowej szparagi parmezan do posypania Przygotowanie : Jajka roztrzepać, dodać śmietanę i przyprawy, wylać na ciepłe ciasto, poukładać szparagi. Zapiec przez około 10min

Smaczne Potrawy
CIASTO MARCHEWKOWE 100

szklanki oleju 250 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody  1/2 łyżeczki cynamonu 100 g orzechów włoskich  Dodatkowo: 250 ml śmietanki kremówki ( bardzo zimna) 250 g mascarpone ( bardzo zimny) 2-3 łyżki cukru pudru szczypta cynamonu 100 g orzechów włoskich Sposób przyrządzenia:  1. Marchew oczyścić i  zetrzeć na tartce o grubych oczkach

pieprzny smaczek
Kajmakowy sernik na kruchym cieście z galaretką 120

Blaszka o wymiarach 24 cm x 35 cm. Zamiast sera w wiadereczku można użyć inny ser, ale należy go zmielić co najmniej trzy razy. Zamiast ,,Śnieżki'' można ubić śmietankę kremówkę

Izabelawkuchni
Sernik truskawkowy z perłową polewą 118

czekolady i galaretki. Pyszny letni deser z truskawkami w roli głównej. Foremka o średnicy 18 cm.   500 gramów sera twarogowego mielonego (z wiaderka) 1 szklanka (250 ml.) śmietanki kremówki 30% 1 śmietan fix 250 gramów świeżych truskawek + kilka do dekoracji 30 gramów żelatyny( 3 łyżki) 3 łyżki cukru pudru 1 galaretka o smaku truskawkowym lub inna czerwona 1 tabliczka

Andzia Pichci
Galette z truskawkami i pastą migdałową 100

piekarnika! Taka tarta nie tylko jest prosta w przygotowaniu, ale również pysznie smakuje i świetnie się prezentuje... Moja tarta wykonana jest z ciasta półkruchego z dodatkiem śmietanki kremówki, bez dodatku jajek. Taki spód jest bardzo kruchy i delikatny w smaku - bardziej przypomina ciasto półfrancuskie niż tradycyjne ciasto kruche. Nadzienie tarty to domowej roboty aromatyczna pasta migdałowa wykonana dosłownie

Kuchnia MagdaLeny
Galette z truskawkami i pastą migdałową 101

piekarnika! Taka tarta nie tylko jest prosta w przygotowaniu, ale również pysznie smakuje i świetnie się prezentuje... Moja tarta wykonana jest z ciasta półkruchego z dodatkiem śmietanki kremówki, bez dodatku jajek. Taki spód jest bardzo kruchy i delikatny w smaku - bardziej przypomina ciasto półfrancuskie niż tradycyjne ciasto kruche. Nadzienie tarty to domowej roboty aromatyczna pasta migdałowa wykonana dosłownie

Kuchnia MagdaLeny
Polewa z białej czekolady 102

ciastka, torty czy ciasta. Zapraszam na proste i sprawdzone przepisy na polewę i lukier z białej czekolady. Polewa z białej czekolady SKŁADNIKI: 100 g białej czekolady 70 ml śmietanki kremówki 30 % lub 50 g masła + 50 ml mleka PRZYGOTOWANIE: Śmietankę lekko podgrzewam i wrzucam kawałki czekolady. Podgrzewam na małej mocy palnika do rozpuszczenia czekolady. Jeśli do przepisu wykorzystuję masło

Zasmakuj Kuchni