ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:409/892)

Mini pavlova z kremem i truskawkami 150

Mini pavlova jest super na każdą okazję i można ją jeść bez okazji :) Pyszne bezy z kremem na mascarpone i kremówce z dodatkiem świeżych owoców :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Kurczak zapiekany z makaronem w kremowym sosie szpinakowo-serowym 94

Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka 3-4 plasterki suszonych pomidorów z zalewy 150g szpinaku (można użyć mrożony) 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła 100 ml śmietanki kremówki 2 łyżki sera gorgonzola 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka mielona, gałka muszkatołowa ok 150g makaronu ugotowanego al dente     *** Mięso nacieramy solą i pieprzem, przekładamy do naczynia

Blog z Apetytem
TRUSKAWKOWA PIANKA NA JĘZYCZKACH- pyszne ciasto bez pieczenia! 154

biszkopty podłużne – ok. 20-25 szt SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Wodę gotujemy, rozpuszczamy galaretki, studzimy. Truskawki blendujemy. Po ostudzeniu galaretki dodajemy do zblendowanych truskawek, mieszamy. Dodajemy ubitą na puch śmietanę kremówkę i delikatnie, ale dokładnie mieszamy. Wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i podłużnymi biszkoptami. Przykrywamy herbatnikami, lekko dociskamy, chłodzimy. Po schłodzeniu możemy posypać cukrem pudrem , polać lukrem lub białą

Ostra na Słodko
Do czego wykorzystać musy owocowe – przepis na pyszny sernik 178

sernik na spodzie z ciasteczek zbożowych. Składniki: Na masę serową: 500 g twarogu tłustego lub półtłustego (zmielonego przynajmniej dwukrotnie) lub dobrej jakości, gęsty ser z wiaderka 250 ml śmietany kremówki 36% 3 jajka klasy L 3/4 szklanki drobnego cukru 1,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego 3 łyżki mąki pszennej Dodatkowo: 160 g ciastek zbożowych 30 g masła, roztopionego mus malinowy

Słodkie okruszki
Czekoladowy Budyniowiec / Chocolate Pudding Cake 96

masła, 3-4 łyżki cukru (lub do smaku) na polewę: 80 g czekolady (może być pół na pół mleczna z gorzką lub sama gorzka) 50 g śmietanki kremówki opcjonalnie wiórki kokosowe, płatki migdałowe, orzechy lub owoce do udekorowania wierzchu ciasta Czekoladowy Budyniowiec, przygotowanie: Przygotować biszkopt: jajka ubić z cukrem na jasną, gęstą, puszystą masę (ok. 7-10 minut). W drugiej

Lekcje w kuchni
Creme brulee z mascarpone i imbirem 64

minutes Total Time 55 minutes Servings 8 Author Anna Ingredients 6 żółtek 60 g cukru trzcinowego + do posypania wierzchy po około 2 łyżeczki na porcję 400 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 1 laski wanilii lub 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 3 1/2 łyżki startego imbiru Instructions Piekarnik nagrzać do temperatury 140 st C. Imbir obrać i zetrzeć. Śmietanę, serek

SprawdzonaKuchnia.pl
Tort tiramisu 75

hour 40 minutes Servings 12 Author Anna Ingredients Składniki na biszkopt 5 dużych jajek ¾ szklanki mąki pszennej ¾ szklanki drobnego cukru ¼ szklanki mąki ziemniaczanej Składniki na krem 400 ml śmietany kremówki 30 % lub 36 % 500 g serka mascarpone 7 łyżek cukru pudru 2 łyżki ekstraktu waniliowego opcjonalnie lub 2 łyżeczki cukru z wanilią Do nasączenia 80 ml likieru kawowego lub likieru

SprawdzonaKuchnia.pl
Pierogi babuni z jagodami i twarogiem. Najlepsze ciasto na pierogi. 93

pierogi patrz tu – http://kuchniapokolen.pl/pierogi-z-jagodami-przepis-od-babuni/ Wykonanie nadzienia – twaróg dokładnie zmielić razem z jagodami. Dodać cukru do smaku i wymieszać. Gdyby masa była za gęsta dodać śmietanę kremówkę lub kwaśną. Ciasto na pierogi rozwałkować bardzo cienko. Tak jak Wam się uda najbardziej. Dużą szklanką wycinać koła. Nałożyć masę twarogową i zlepić pierogi. Pierogi położyć na lekko obsypanej mąką

Kuchnia Pokoleń
Tiramisu z żelką truskawkową 456

smakuje dobrze schłodzony z filiżanką mrożonej kawy. Bardzo prosty i łatwy w przygotowaniu. Składniki na blaszkę 23/27 cm 500 g biszkoptów savoiardi Krem: 500g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 8 łyżek cukru pudru 4 żółtka Żelka truskawkowa: 500 g truskawek 1 łyżka cukru ½ szklanki wody 1 galaretka truskawkowa Poncz kawowy: 400 ml naparu z mocnej kawy lekko osłodzonej

Wanilia i Kardamon
Gulasz warzywny- można podawać go ziemniaczkami 206

tarce. Przygotowania zaczynamy od rozgrzania oleju na dużej patelni i usmażeniu pieczarek, potem dodajemy por odciśnięty i smażymy doprawiamy solą i pieprzem.Na koniec dodać szklankę bulionu ,Całość wymieszać wymieszać kremówką i serkiem topionym cały czas mieszamy ,.na małym ogniu .Potem dodajemy pietruszkę drobno pokrojoną ,i mąkę i mieszamy gulasz .Na samym końcu przyozdobić pomidorami .Podajemy z ziemniakami

Moje Wyroby
Truskawkowy deser 82

Dzisiaj polecam truskawkowy deser Składniki na 3 porcje 6 – 8 sztuk podłużnych biszkoptów 150 g serka mascarpone 150 ml śmietanki kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru 100 g malin 1 galaretka malinowa 2 małe bezy starta czekolada Wykonanie Galaretkę rozpuścić w 450 ml wody i pozostawić do wystudzenia. Biszkopty połamać i poukładać na dnie pucharków, wyłożyć maliny (kilka zostawić

Pomysłowa kuchnia
Pizzerinki ze szparagami 123

pizzy typ 00 1/3 łyżeczki soli szczypta cukru 3 łyżki oleju 200 ml wody letniej 2 dkg drożdży dodatki: 100 g sera z niebieską pleśnią 200 ml śmietany kremówki 30 % 1 pęczek szparagów zielonych 12 pomidorków koktajlowych 7 pomidorów suszonych bazylia świeża Ciasto: Do miski przekładam drożdże, dodaję szczyptę cukru, wlewam 50 ml wody letniej, łyżkę mąki i mieszam. Zaczyn

wesoła kuchnia
Ciasto owocowa fantazja 153

gram ulubionych owoców, u mnie owoce z syropu. Brzoskwinie i owoce czerwone z puszki, 2 galaretki u mnie przeźroczyste ale możemy użyć dowolnego smaku 330 ml śmietany kremówki 30%, możemy użyć 400 ml w zależności jaką mamy wielkość śmietany 250 gram serka mascarpone 2-3 łyżki cukru pudru kakao do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: upieczenie biszkoptu: białka wraz

Blog kulinarny S9.PL
ZUPA KREM Z BIŁAYCH WARZYW I GRUSZKĄ 86

Gruszka nadaje charakteru.   Składniki: 4 ziemniaki 2 pietruszki 3 gruszki 1 mały kalafior 1 litr bulionu warzywnego 1 szkl. wody 2 łyżki oliwy Gallo Classico 100 ml kremówki 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej sól pieprz Ziemniaki, pietruszki obrać. Pokroić w kostkę. Kalafior podzielić na różyczki. Na 2 łyżkach oliwy Gallo Classico zeszklić ziemniaki, pietruszkę i kalafior. Zalać 1 szklanką wody

Kuchnia w oparach
Tiramisu truskawkowe – #1 szybki i prosty deser 97

klasycznych deserów. Kiedyś robiłam tiramisu rabarbarowe i też wyszło pysznie. Korzystajcie póki truskawki jeszcze są Tiramisu truskawkowe składniki na foremkę ok. 23×13 cm: 250 ml śmietanki kremówki 250 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 szklanki zaparzonej i ostudzonej herbaty około 20-25 sztuk biszkoptów podłużnych ok. 400 g truskawek + łyżeczka cukru pudru (cukier można pominąć) kakao

Relaxtime