ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:417/892)

Naleśniki z pomarańczami 102

mąki pszennej 350 ml mleka 1 jajko 2 łyżki cukru czubek noża proszku do pieczenia szczypta soli skórka z 1 / 2 pomarańczy olej do smażenia Nadzienie: 200 ml śmietany kremówki 1 łyżeczka cukru pudru 2 pomarańcze 1 łyżka rumu skórka z 1 / 2 pomarańczy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Naleśniki: Żółtko oddzielić od białka. Białko ubić na puszystą pianę. W misce

niecodziennikpary
Gofry z kaszy gryczanej 90

pieczenia, całość zmiksować. Porcje ciasta wlewać do gofrownicy, piec każdą ok. 8 minut (dokładny czas zależy od wykorzystanego urządzenia). Gofry z kaszy gryczanej podawać z cukrem pudrem, ubitą kremówką, owocami oraz innymi ulubionymi słodkimi dodatkami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Gofry z kaszy gryczanej pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Pierogi z serem i dynią 80

Wyłowić łyżką cedzakową, wyłożyć na talerz i polać roztopionym masłem, aby pierogi się nie posklejały. Pierogi z serem i dynią podawać na ciepło z masłem, kwaśną śmietaną lub ubitą kremówką z dodatkiem cynamonu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Pierogi z serem i dynią pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Bananowa rolada bezowa 100

kilkoma łyżkami zimnej wody, odstawić do napęcznienia, a gdy budyń będzie już zimny, podgrzać żelatynę w mikrofalówce lub kąpieli wodnej i dokładnie rozpuścić. Odstawić do wystygnięcia, ale nie stężenia. Kremówkę z cukrem ubić na sztywno. Następnie trzepaczką wmieszać żelatynę do budyniu i stopniowo dodawać do ubitej śmietany, delikatnie mieszając. Wykonanie Na bezie leżącej na ściereczce rozprowadzić krem bananowy. W odległości

niecodziennikpary
Biała kiełbasa pieczona z pieczarkami 88

podczas wizyty w domach. Udostępnij Składniki na białą kiełbasę pieczoną z pieczarkami 500 g białej kiełbasy surowej 500 g pieczarek (małych lub średnich) 2 średnie cebule 50 ml śmietanki kremówki (30%) 250 ml rosołu lub wody 1 łyżeczka cząbru 10-12 ziarenek kolendry masło do smażenia sól, pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Pieczarki oczyścić, pokroić na połówki

niecodziennikpary
Keto spaghetti Alfredo z kalafiora (Paleo, LowCarb, Wege) 143

Keto sos Alfredo w wersji wegetariańskiej czy wegańskiej – który wybrać? Co ciekawe, oryginalny sos Alfredo składa się tylko z masła i parmezanu (według niektórych przepisów dodaje się jeszcze śmietanę kremówkę), więc właściwie jest w zasięgu możliwości osób na diecie ketogenicznej . Mnie jednak od zawsze bardziej intrygowała opcja z kalafiorem . Jest tylko odrobinę bardziej pracochłonna, jednak nie bardziej skomplikowana. Można

Modern Cave Girl
Budyniowiec na herbatnikach 1378

nieskomplikowane ciasto, które nie wymaga pieczenia. Smakuje trochę jak kremówka z bitą śmietaną. Robi się je bardzo szybko, wymaga jednie czasu na stygnięcie i schłodzenie. Idealne na co dzień jak i na większe okazje.   Budyń: 5 szkl mleka 200 g masła 1 szkl cukru 1 szkl mąki pszennej 1 budyń waniliowy 4 żółtka kilka kropel ekstraktu waniliowego   duże

Smakołyki Asi
GANACHE Z MASŁEM 201

jedną wadę. Bardzo szybko zastyga na zimnym torcie. Dlatego przed tynkowaniem koniecznie trzeba tort wyciągnąć z lodówki, aby się ocieplił. Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Składniki: 90 ml śmietanki kremówki 36% 150 g gorzkiej czekolady (64% kakao) 75 g mlecznej czekolady 150 g miękkiego masła (min. 82% tłuszczu) czarny barwnik spożywczy, jeśli chcemy uzyskać czarny kolor kremu Pierwszy sposób wykonania

Słodki Pomysł
Czekoladowa tarta / mazurek z orzechami laskowymi 97

gęsto widelcem, aby ciasto nie popękało. Wstawiamy do lodówki na czas nagrzewania piekarnika. Piekarnik nagrzewamy do 190°C (lub 170°C z termoobiegiem). Pieczemy 25 minut. Do rondelka wlewamy kremówkę i połamane na kawałki czekolady. Podgrzewamy, na najmniejszym ogniu, do rozpuszczenia, często mieszając. Na upieczonym spodzie rozsmarowujemy dżem. Wlewamy czekoladową masę z orzechami. Chłodzimy w lodówce. Wyjmujemy z lodówki

Poezja smaku
Kruche Ciastka Słodkie Wielkanocne Koszyczki 310

sztuki: Ciasto: 300g mąki pszennej (użyłam tortowej) 200g zmielonych migdałów 120g cukru 200g schłodzonego masła 1 jajko 1 łyżka kwaśnej śmietany 12% lub 18% Krem: 150ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 4 łyżki cukru pudru 250g serka mascarpone w temperaturze pokojowej 180g masła orzechowego w temperaturze pokojowej (masła z orzechów arachidowych) 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego Dodatkowo: około 120g dżemu lub konfitury

Mała Cukierenka
Tarta z mascarpone borówkami i malinami 77

średnie SKŁADNIKI NA TARTĘ: 250 g mąki tortowej 150 g masła 2 łyżki cukru pudru 1 żółtko 3 łyżki zimnej wody szczypta soli SKŁADNIKI NA KREM: 250 ml śmietany kremówki 30% 200 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru borówki, maliny 1. Mąkę przesiewamy z cukrem pudrem, dodajemy szczyptę soli oraz masło i miksujemy. Następnie dodajemy żółtko, 3 łyżki wody

karolgotuje
Tarta z kurczakiem i kalafiorem 84

patelni, dodajemy sól, pieprz. Kalafior gotujemy w osolonej wodzie – lekko podgotowujemy – niech będzie chrupiący. Przecedzamy kalafior i odstawiamy do wystygnięcia i do odsączenia wody. 1 mała śmietana kremówka (30%) – 200g – dodajmy do śmietany garść startej mozzarelli, 1 jajko, sól, pieprz. Wykładamy na ciasto kurczaka i kalafior. Zalewamy śmietanką z mozzarellą z jajkiem. Na wierzch jeszcze posypujemy

MojaQchnia.pl
Truskawkowe tiramisu 98

wszystkim wspaniałym kobietom życzę, aby były silne, znały swoją wartość, doceniały siebie, spełniały marzenia, realizowały się i każdego dnia potrafiły zrobić coś małego dla siebie. Składniki 200 ml śmietanki kremówki 250 g mascarpone 2 szklanki mrożonych truskawek (w sezonie mrożonych) podłużne biszkopty (około 12 sztuk) lub DOMOWE 60 g cukru pudru skórka otarta z jednej cytryny 3 łyżeczki soku

Analiza Smaku
Piernik z konfiturą malinową 102

łyżeczki sody oczyszczonej 1,5 łyżki kakao Dodatkowo 2 słoiki konfitury malinowej( takie w wielkości tradycyjnego dżemu) galaretka malinowa lub truskawkowa Polewa czekolada gorzka 50 ml śmietany kremówki Masło utrzeć z cukrem na puszysty krem. Dalej ucierać dodawać żółtka, miód oraz śmietanę. Na koniec mąkę wymieszaną z kakao, sodą oraz przyprawą korzenną. Białka ubić na sztywno dodać do ciasta wymieszać

gotuj ze mną
Czekoladowe ciasto z budyniem 173

słodkie, gdyż słodycz równoważy się z goryczką gorzkiej czekolady oraz kwaśną konfiturą malinową. Dodatkowo konfitura zwilża biszkopt, dzięki temu nie jest on za suchy. Całość zwieńcza bita śmietana kremówka oraz posypka z kruszonego biszkopta. Wszystkie składniki komponują się idealnie, dzięki temu ciasto smakuje znakomicie! Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3 łyżeczki octu niepełna szklanka mąki 2 łyżeczki

Kuchnia MagdaLeny