Ciasto wiśniowe na kruchym spodzie z bezowo-kokosową chmurką

Ciasto wiśniowe na kruchym spodzie z bezowo-kokosową chmurką

Ciasto wiśniowe na kruchym spodzie z bezowo-kokosową chmurką

Lubię piec różne ciasta, lubię eksperymentować a tym samym poszukiwać nowych smaków. Dla mnie najważniejszy jest ten pierwszy kęs. Tak było i w tym przypadku. Robiłam, mieszałam, czekałami.... i się doczekałam. Wyszło wspaniałe, delikatne a zarazem wilgotne ciasto. Niebiańskie w smaku. Słodycz masy kremowej i kwaśny smak wiśni równoważą się i wyszło prostu pysznie. Polecam każdemu, kto chce, kto ma ochotę na taki pyszny deser (Foremka 25x36 cm) Składniki na ciasto kruche: 180 g mąki pszennej (krupczatka ty... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia u Krysi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.