Pierogi szpinakowo-serowe... z mozzarellą

Pierogi szpinakowo-serowe... z mozzarellą

Pierogi szpinakowo-serowe... z mozzarellą

Dzisiaj u mnie w kuchni pojawił się szpinak. Tym razem jako dodatek do farszu na pierogi. W połączeniu z serem mozzarella  wyszły wyśmienite. Zróbcie i przekonajcie się Składniki: 300 g młodego szpinaku (BABY) 200 g tartego sera Mozzarella 1-2 ząbki czosnku ½ łyżeczki suszonych pomidorów sól i pieprz do smaku 1 łyżka masła Składniki na ciasto: 350  mąki pszennej ½ łyżeczki soli 30  miękkiego masła 1 żółtko 1 jajko ok. 100 ml zimnej wody Wykonanie: Z listków szpinaku oderwałam ogonki. Oczyszczone... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia u Krysi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.