ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:414/892)

Rolada żyrafa z bananami i czekoladą 187

czekoladą. Niebo w ustach!       Składniki: Ciasto: 5 jajek 6 łyżek cukru 3/4 szklanki mąki 80ml wody 45ml oleju 4 łyżki kakao Krem z owocami: 200ml śmietanki kremówki 200g serka mascarpone 1-2 łyżki cukru pudru 80g czekolady mlecznej lub deserowej 2 banany       *** Białka jaj ubijamy na sztywno z 3 łyżkami cukru *** *** W osobnej misce

Blog z Apetytem
Sernik na zimno margaretka 300

cieście. Nie wiem kto jest jego wynalazcą, bo w internecie jest sporo stron z przepisami na to ciasto. Jest to ciasto na gofrach, z białą masą ze śmietany kremówki i galaretki, wykończone ciastkami kruchymi z marmoladą i galaretką. Ja dziś postanowiłam zrobić sernik na zimno inspirowany tym ciastem. Sernik na zimno margaretka to bardzo proste do zrobienia ciasto z niewielu

Waniliowe Improwizacje
Zielony makaron z boczkiem, parmezanem i sosem śmietanowym 117

Polecam. Jedzcie do woli. Składniki na 2 porcje 250 g zielonego makaronu szpinakowego (foglie d’ulivo agli spinaci) 100 g wędzonego boczku garść startego parmezanu 100 g śmietanki kremówki 30% 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej 300 g mleka szczypta pieprzu / sól do smaku / szczypta gałki muszkatołowej Wykonanie Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Boczek kroimy

Raj dla Podniebienia
Kokosowa rolada bezowa z kremem truskawkowym 156

grubym dnem. Dusimy pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. Gdy truskawki puszczą sok i zaczną się gotować dodajemy galaretki w proszku. Mieszamy a następnie pozostawiamy do wystudzenia. Kremówkę ubijamy z odrobiną masy truskawkowej, a następnie przekładamy do pozostałych owoców. Mieszamy i pozostawiamy do lekkiego stężenia. Gdy zauważymy, że krem robi się twardszy, rozwijamy delikatnie roladę i nakładamy na całości

Kuchnia w czekoladzie
Ciastka francuskie z marmoladą 118

wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/07/francuskie-slimaczki-z-miesem.html), ciastka francuskie z budyniem (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/07/ciastka-francuskie-z-budyniem.html), francuskie rożki z jabłkiem (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/06/rozki-francuskie-z-jabkiem.html), gofry z ciasta francuskiego nadziewane czekoladą (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/06/nadziewane-gofry-z-ciasta-francuskiego.html), kremówka na cieście francuskim (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/10/kremowka.html), napoleonka na cieście francuskim (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/10/napoleonka-na-ciescie-francuskim.html) czy paluchy serowo - ziołowe z ciasta francuskiego (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/11/paluchy-serowo-zioowe-z-ciasta.html). SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Sernik z mlekiem w proszku 152

wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/06/sernik-z-jabkiem-i-kruszonka.html), sernik budyniowy na markizach (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/01/sernik-budyniowy.html), sernik z dżemem na orzechowo - kakaowym spodzie (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/10/sernik-z-dzemem-na-orzechowym-ciescie.html), sernik na herbatnikach z dodatkiem kremówki (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/12/sernik-na-herbatnikach.html), sernik kokosowy (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/04/sernik-kokosowy.html), sernik królewski (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/10/sernik-krolewski.html), sernik gotowany (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/12/sernik-gotowany.html) i inne. SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Sernik z mascarpone 103

wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/06/sernik-z-jabkiem-i-kruszonka.html), sernik budyniowy na markizach (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/01/sernik-budyniowy.html), sernik z dżemem na orzechowo - kakaowym spodzie (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/10/sernik-z-dzemem-na-orzechowym-ciescie.html), sernik na herbatnikach z dodatkiem kremówki (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/12/sernik-na-herbatnikach.html), sernik kokosowy (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/04/sernik-kokosowy.html), sernik królewski (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/10/sernik-krolewski.html), sernik gotowany (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/12/sernik-gotowany.html) i inne. SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Francuskie bułeczki z serem 102

wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/07/francuskie-slimaczki-z-miesem.html), ciastka francuskie z budyniem (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/07/ciastka-francuskie-z-budyniem.html), francuskie rożki z jabłkiem (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/06/rozki-francuskie-z-jabkiem.html), gofry z ciasta francuskiego nadziewane czekoladą (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/06/nadziewane-gofry-z-ciasta-francuskiego.html), kremówka na cieście francuskim (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/10/kremowka.html), napoleonka na cieście francuskim (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/10/napoleonka-na-ciescie-francuskim.html) czy paluchy serowo - ziołowe z ciasta francuskiego (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/11/paluchy-serowo-zioowe-z-ciasta.html). SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Francuskie rogaliki z jabłkiem 145

francuskie z budyniem (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/07/ciastka-francuskie-z-budyniem.html), francuskie rożki z jabłkiem (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/06/rozki-francuskie-z-jabkiem.html), gofry z ciasta francuskiego nadziewane czekoladą (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/06/nadziewane-gofry-z-ciasta-francuskiego.html), kremówka na cieście francuskim (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/10/kremowka.html), napoleonka na cieście francuskim (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/10/napoleonka-na-ciescie-francuskim.html) czy paluchy serowo - ziołowe z ciasta francuskiego (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/11/paluchy-serowo-zioowe-z-ciasta.html). SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Czekoladowy przekładaniec 165

Czekoladowy przekładaniec to bardzo proste i łatwe do zrobienia ciasto bez pieczenia. Zrobiłam go na jasnych herbatnikach. Masa to śmietana kremówka połączona z dwoma rodzajami czekolady. Ciasto wyszło pyszne, mocno czekoladowe, ale niezbyt słodkie, bo użyłam czekolady mlecznej i gorzkiej w proporcjach pół na pół. W konsystencji ciasto wydaje się bardzo lekkie, bo krem jest na bazie ubitej śmietany

Waniliowe Improwizacje
Tarta serowa ze śliwkami 89

jeszcze w całości  :) Tarta serowa ze śliwkami przepis na kruche ciasto razowe  znajdziesz tutaj Składniki: Nadzienie: ok 250g twarogu z pełnego mleka 250 ml śmietanki kremówki kilka kropel esencji waniliowej lub ziarenka z jednej laski 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki pełnego mleka w proszku 5 łyżek fruktozy lub 3 łyżki miodu 2 duże jaja

Gary Bez dna
Sernik z brzoskwiniami 89

Masa serowa: serek homogenizowany 500 g śmietana kremówka 30% 200 g żelatyna spożywcza 2 łyżeczki spore cukier puder 1 łyżeczka DODATKOWO: Biszkopty marmolada brzoskwinie Paraguayo dojrzałe galaretka brzoskwiniowa - 2 op Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami przełożonymi marmoladą. Żelatynę namoczyć w 2 łyżkach zimnej wody, a gdy napęcznieje dodać 3 łyżki gorącej wody i odstawić do przestygnięcia. Śmietanę razem z cukrem ubić

przepisy- Milki
Krem sułtański 246

było chętnie teraz dodawanych rurek, wymyślnych ciasteczek, pojawiały się ciasteczka biszkoptowe. Oryginalny przepis z tamtych lat (gramatura), bez dodatków, unowocześnień i udziwnień. Proporcje na 2 osoby ;) 300 ml śmietany kremówki 30%, 2 – 3 pełne łyżki cukru pudru, 8 g kakao, 20 g migdałów bez skórki, 40 g rodzynek, 40 g bez, Migdały pokroić w słupki. Śmietanę ubić, pod koniec ubijania

królestwo garów
Tiramisu z malinami i białą czekoladą 123

kawy, biała czekolada i maliny, czy może być coś lepszego? Składniki: Biszkopt: 4 jajka, 4 łyżki mąki pszennej, 4 łyżki cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 330 ml kremówki, 250 g mascarpone, 100 g białej czekolady (można dodatkowo osłodzić - dla mnie krem jest wystarczająco słodki) Dodatkowo: maliny, okrągłe biszkopty,  kawa Inka do posypania, 1 szkl. zaparzonej kawy

słodki bratek
Malinowa chmurka 161

cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego Masa malinowa: 0,5kg malin – świeżych lub mrożonych 3 galaretki malinowe 3,5 szklanki wrzącej wody Krem śmietankowy: 500ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% 250g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Beza: 3 białka 150g cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej ok 50g płatków migdałowych       *** Wszystkie składniki na ciasto kruche powinny być

Blog z Apetytem