puch Ptasie mleczko Torcik czekoladowy Sernik na zimno z granatem Gruszkowy ptyś Ptysiowe rafaello Sernik jogurtowy z mango Jagodowo kokosowa pianka Przekładańce: Pawi ogon Capuccino Chałwowo brzoskwiniowe Słodki puszek Kremówka Słonecznikowiec Sezamowiec Delicja Pani Walewska Orzechowa pokusa Orzechowy przekładaniec Smaczek Ciasto z kulkami i kremową pianka Kruche z kokosem i jabłkami Kubanka Łabędzi puch Pijana kukułka Kokosowy przekładaniec Lion Czekoladowy
Cynamonowe szczęście250g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50g zmielonych orzechów włoskich 90g cukru pudru 130g zimnego masła 1 jajko Wierzch: 200g mlecznej czekolady E.Wedel 120ml śmietanki kremówki 30% 3-4 łyżki dżemu pomarańczowego lub konfitury pomarańczowej Do ozdoby: blanszowane migdały kandyzowane wiśnie posypka cukrowa Ciasto: 1. Piekarnik nastawić na 180C na funkcji góra – dół. Tortownicę o średnicy
Mała Cukierenkasera białego (ja użyłam 2xPilos Chudy, 1xPilos Półtłusty, 275 gr każdy) (w oryginalnym przepisie był ser półtłusty lub tłusty) 250 gr jogurtu naturalnego (w oryginalnym przepisie była 1 szklanka kremówki) 1 szklanka cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 3 duże jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej Ser i jogurt wrzucić do malaksera, zmielić. Dodać resztę składników, zmielić
moj przepis nanajlepiej 36 %, dla 30% dodać 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżeczki cukru pudru Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier puder. Polewa: 100 gr gorzkiej czekolady 100 gr śmietany kremówki 30 lub 36 % wiśnie z nalewki (wyciśnięte z nalewki) W małym garnuszku podgrzać śmietanę, prawie do wrzenia, dodać połamaną czekoladę, wymieszać. Poncz: 3/4 szklanki nalewki z wiśni 1/4 szklanki wody
moj przepis namojprzepisna.pl | Kajmakowe love Nazwa robocza: Bananowy jest … Ciasto powstało w mojej głowie po przejrzeniu zawartości lodówki :) Jest to biszkopt przekładany masą kajmakową, bananami, bitą śmietanką i kremówką kajmakową. Ciasto dla wielbicieli kremowych smaków. Ciasto trochę podobne do Banoffee pie, ale nie do końca. Moja wersja jest lżejsza. Składniki na tortownicę 21 cm: Składniki na biszkopt: 2 jajka 1/3 szklanki
moj przepis namasełku) 200 gr boczku wędzonego 1 opakowanie sera mozzarella 3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 1 łyżka mąki rozmącona z 2 łyżkami śmietany lub jogurtu naturalnego lub śmietany kremówki 1 jajko (3/4 dodać do farszu, resztę zostawić do posmarowania warkocza przed pieczeniem) sól pieprz Blaszkę od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Szpinak, smażyć na patelni, tak żeby woda odparowała, około
moj przepis najest na tak, to zapraszam na mój autorski przepis na sernik :) Składniki na tortownicę 20 cm: 800 gr -1000 gr sera białego twarogowego zmielonego 3 razy 200 gr śmietany kremówki 3/4 szklanki cukru drobnego sok z 3 cytryn (około 100-150 ml) skórka otarta z 6 cytryn (najlepiej używać niewoskowanych i niepryskanych cytryn ekologicznych np. z Lidla) 1/4 szklanki mąki
moj przepis nataki oto torcik. Nie jest trudny, ale czasochłonny. Z jednej strony jest kaloryczny bo ma białą czekoladą i serek mascarpone, ale z drugej strony jest dietetyczny bo zmiast śmietany kremówki ma jogurt naturalny, ma dużo galaretki i całkiem sporo wiśni. Oceńcie sami jaki jest :) Robienie deseru można podzielić na cztery etapy, przygotowanie sernika trwa mniej więcej cały dzień, tylko jest
moj przepis namojprzepisna.pl | Pianka truskawkowo-cytrynowa na bloku czekoladowym Zweryfikowałam stan lodówki i stwierdziłam: Za dużo cytryn i kremówki, nikt nie lituje się nad greckim jogurtem! ;-). Pomyślałam: Muszę zrobić sernik cytrynowy na zimno:) Ale, ale sezon na truskawki trwa, więc musi być akcent truskawkowy, tak powstała pianka truskawkowo-cytrynowa. Deserek jest pyszny, lekki, piankowy, całkiem słodki, jak na nasze kubki smakowe
moj przepis namojprzepisna.pl | Tort kawowo-truskawkowy Dziś nietypowe połączenie smakowe: kawa i truskawki. Tort składa się z 4 lekko kakaowych blatów biszkoptowych, nasączonych rumem i kawą, przełożony kremem kawowym na bazie kremówki i mascarpone, wypełniony po brzegi truskawkami. Tort ozdobiony jest kremem maślanym na bezie szwajcarskiej. Pracę nad tortem rozłożyłam sobie na dwa dni. Pierwszego dnia z rana upiekłam biszkopt, zrobiłam masy
moj przepis nagoście pukają do drzwi to myk, myk wyciągacie biszkopt z zamrażarki, ubijacie śmietanę, wrzucacie parę truskawek i gotowe! A goście oczy w słup. Czasem warto trzymać zapasowy kubeczek śmietany kremówki i opakowanie serka mascarpone :) Składniki na tortownicę 20-23 cm (ja robiłam w formie 20 cm): 6 jajek (u mnie rozmiar S) 3/4 szklanki drobnego cukru 1 szklanka mąki pszennej
moj przepis naśliwek suszonych 100 gr kandyzowanej skórki pomarańczowej (ja nie miałam) Mleko przelać do garnka z grubym dnem, doprowadzić do wrzenia, w międzyczasie jajka roztrzepać z jogurtem i śmietaną kremówką. Do wrzącego mleka powoli wlewać roztrzepane jajka, gotować do średnim gazie, mieszając co jakiś czas, aby ser nie przywarł do dna garnka, doprowadzić do wrzenia i gotować do momentu, aż utworzą
moj przepis naPuszkę mleka otworzyć, zrobić dwie dziurki, wylać wodę kokosową, śmietanką umieścić w misie miksera. Ubijać tak długo, aż śmietanka zgęstnieje i będzie lekko sztywna (nie będzie tak sztywna jak kremówka). Następnie ciągle ubijając powoli wlewać zastygającą galaretkę. Miksować tylko do połączenia składników. Wyłączyć mikser. Masa szybko gęstnieje. Gruszki obrać, wydrążyć gniazda i pokroić w paseczki. Nasącz: 100 ml kompotu gruszkowego
moj przepis na