ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:415/892)

Pavlova z kremem kawowym i borówkami 131

przypadku robienia bezowych wypieków nie zostanę przy tym urządzeniu, jest dużo lepsze wyczucie, lepiej kontroluje się stan ubitych białek, jest mniejsze prawdopodobieństwo przebicia białek. Krem jest na bazie śmietany kremówki, serka mascarpone. Pavlovą najlepiej upiec dzień wcześniej, a udekorować kremem tuż przed podaniem. Beza: 5 białek z dużych jaj, w temperaturze pokojowej, 1 szklanka cukru kryształ 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

moj przepis na
Pascha idealna – Tradycyjny Wielkanocny deser 145

powinny być w temperaturze pokojowej. Do garnka z nieprzywierającym dnem, u mnie teflonowym, wlać mleko, zagotować. Uwaga łatwo się przypala, więc na małej mocy palnika. W misie miksera umieścić kremówkę, kwaśną śmietanę, jajka i cukier wanilinowy. Zmiksować do połączenia. Na gotujące się mleko, cały czas mieszając, powoli wlewać jajeczną mieszankę. Gotować, do momentu aż zacznie wrzeć, mieszanka zacznie się warzyć

moj przepis na
CIASTO MAXI KING 76

proszku * 300 g masła * 1 szklanka mleka * 3/4 szklanki cukru * 2 łyżeczki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią * 300 g mlecznej czekolady * około 120 g orzeszków ziemnych * 1/3 szklanki śmietany kremówki 36% * pół szklanki mleka Wykonanie:  Orzeszki ziemne obrać ze skorupek, drobno posiekać. Do garnka wlać 1 szklankę mleka i wsypać oba cukry. Całość zagotować i odstawić do całkowitego wystudzenia

Zrób to smacznie
Babeczki - kopce kreta 97

proszek do pieczenia - 1 łyżeczka soda oczyszczona - 1/2 łyżeczki kakao ciemne - 3 łyżki cukier - 1 szkl mleko - 1 szkl olej - 1 szkl jajka - 2 szt banany - 4 szt śmietana kremówka - 500 g śmietan - fix - 2 op cukier puder - 3 łyżki sok z cytryny Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. mąkę, proszek, sodę oraz kakao przesiać i połączyć z masą

przepisy- Milki
Sernik doskonały – prosty i szybki, kremowy i puszysty, nie opada i nie pęka 123

mascarpone 150 g kwaśnej śmietany 18 % 1/2 szklanki cukru / 110 g 1 łyżeczka cukru waniliowego 3 średnie jajka 2 łyżki mąki pszennej Polewa: 50 g czekolady 2 łyżki śmietanki kremówki lub mleka * Tutaj znajdziesz proporcje na większe tortownice i blaszki . Przygotowanie: Spód: Herbatniki zmiel na proszek np. blenderem lub wałkiem. Wlej do nich masło i wymieszaj do otrzymania struktury mokrego

Słodki Blog
Zupa pomidorowa z lanymi kluskami. Smak, który przypomni ci dzieciństwo. PRZEPIS 76

przestaniemy. Przepis na zupę pomidorową z lanymi kluskami Składniki: 3/4 średniego garnka wywaru mięsnego (przygotowanego na przykład na kurczaku), 1 cebula, 2 marchewki, słoiczek przecieru pomidorowego, 100 ml śmietanki kremówki, sól pieprz, natka pietruszki. Na kluski 2 jajka i 2 czubate łyżki mąki pszennej. Jak zrobić zupę pomidorową z lanymi kluskami? Do gotującego się wywaru dodaj drobno posiekaną cebulę

Kulinarna Polska
Sernik krówka 118

herbatników ok 6 łyżek mleka Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego (użyłam ser z wiaderka) 6 jajek 130g cukru szczypta soli 1 mały cukier waniliowy 60g masła 225ml śmietanki kremówki 50g mąki ziemniaczanej Wierzch: 1 puszka masy kajmakowej płatki migdałowe     *** Blaszkę o wymiarach 26x26cm wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy spód z namoczonych w mleku herbatników *** *** Przygotowujemy

Blog z Apetytem
Zupa żeberkowa, czyli pyszny jednogarnkowiec 125

ząbki czosnku 2 cebule korzeń pietruszki, dość duży 2,5 litra rosołu lub wywaru na kościach wieprzowych (można użyć kostki rosołowej „na żeberkach”) 50 ml śmietany kremówki 30 % sól, pieprz do smaku natka pietruszki do podania Żeberka podziel na pojedyńcze porcje, opłucz w zimnej wodzie. Przełóż do garnka i zalej wywarem, dodaj zmiażdżony czosnek, pokrojoną marchewkę , cebulę, pietruszkę

Ogrodnik w podróży
Toblerone cheesecake 122

SKŁADNIKI Spód ciasteczkowy 200 g ciasteczek czekoladowych 100 g masła Masa sernikowa 500 g ricotty (lub serka typu philadelphia) 200 g czekolady Toblerone (lub dowolnej czekolady) 120 ml śmietany kremówki + 3 łyżki do zelatyny 50 g cukru pudru 1o g żelatyny w listkach Dekoracja 100 g czekolady Toblerone **** INGREDIENTI Base di biscotti 200 g di biscotti al cioccolato

La grande e la piccola cuoca
Najlepsze ciasta na wielkanoc 157

puch Ptasie mleczko Torcik czekoladowy Sernik na zimno z granatem Gruszkowy ptyś Ptysiowe rafaello Sernik jogurtowy z mango Jagodowo kokosowa pianka Przekładańce: Pawi ogon Capuccino Chałwowo brzoskwiniowe Słodki puszek Kremówka Słonecznikowiec Sezamowiec Delicja Pani Walewska Orzechowa pokusa Orzechowy przekładaniec Smaczek Ciasto z kulkami i kremową pianka Kruche z kokosem i jabłkami Kubanka Łabędzi puch Pijana kukułka Kokosowy przekładaniec Lion Czekoladowy

Cynamonowe szczęście
Wielkanocny mazurek z czekoladą i orzechami 106

250g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50g zmielonych orzechów włoskich 90g cukru pudru 130g zimnego masła 1 jajko Wierzch: 200g mlecznej czekolady E.Wedel 120ml śmietanki kremówki 30% 3-4 łyżki dżemu pomarańczowego lub konfitury pomarańczowej Do ozdoby: blanszowane migdały kandyzowane wiśnie posypka cukrowa Ciasto: 1. Piekarnik nastawić na 180C na funkcji góra – dół. Tortownicę o średnicy

Mała Cukierenka
Sernik z musem jeżynowym 88

sera białego (ja użyłam 2xPilos Chudy, 1xPilos Półtłusty, 275 gr każdy) (w oryginalnym przepisie był ser półtłusty lub tłusty) 250 gr jogurtu naturalnego (w oryginalnym przepisie była 1 szklanka kremówki) 1 szklanka cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 3 duże jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej Ser i jogurt wrzucić do malaksera, zmielić. Dodać resztę składników, zmielić

moj przepis na
Torcik W-Z (Wuzetka) 134

najlepiej 36 %, dla 30% dodać 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżeczki cukru pudru Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier puder. Polewa: 100 gr gorzkiej czekolady 100 gr śmietany kremówki 30 lub 36 % wiśnie z nalewki (wyciśnięte z nalewki) W małym garnuszku podgrzać śmietanę, prawie do wrzenia, dodać połamaną czekoladę, wymieszać. Poncz: 3/4 szklanki nalewki z wiśni 1/4 szklanki wody

moj przepis na

Proponowane wyszukiwania