Ciasto Leśny mech już od dawna jest hitem w moim domu. Smakuje nam i to bardzo ;) Na jego wzór zrobiłam ostatnio pyszne babeczki. Równie zielone, równie urocze :) Przyciągają uwagę kolorem, smakiem kuszą, by sięgnąć po kolejną :) Polecam! Składniki na ciasto: 200 g mrożonego szpinaku 160 g mąki pszennej 2 jajka 1/4 szklanka oleju 1/4 szklanki cukru 1,5 łyżeczki proszku(...)łyżka cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 100 ml śmietany kremówki kolorowa posypka Śmietanę ubić na sztywno. Twaróg zmiksować z cukrami, dodać masę śmietanową i delikatnie połączyć. Gotowym kremem udekorować babeczki. Smacznego
Domowa cukiernia EwyCzasami mamy nieodpartą ochotę na coś słodkiego. Dziś prezentuję szybki przepis na małe malinowe serniczki z wisienkami. Dwie babeczki idealne dla mamy i jej małego łakomczuszka ;) Moje maleństwo pomagało w dekoracji. Spróbujcie, składniki są dostępne pewnie w większości lodówek. ... w środku pysznie różowe... Składniki: 125 g półtłustego sera twarogowego 1 jajko 1/2 szklanki naturalnego serka homogenizowanego 1/3 szklanki malin(...)łączymy w serkiem homogenizowanym. Do miski wkładamy twaróg, dodajemy jajko i cukier. Ugniatamy dobrze (np. widelcem). Na koniec dodajemy malinowy serek homogenizowany. Łączymy wszystkie składniki. Wlewamy do foremek na babeczki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 25 minut (do zarumienionego wierzchu). Wyjmujemy do ostudzenia. Gdy przestygną dekorujemy, np. wiśniami i posypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego
Słodkie okruszkiMandarynkowe babeczki z bitą śmietaną. Całkiem niedawno piekłam identyczne babeczki ............bez śmietany. Polecam obie wersje! Składniki i przepis TUTAJ dekoracja dowolna
Zakamarki mojej kuchnipyszne, czekoladowe cupcakes. Idealne na zbliżający się St. Patrick’s Day. I choć nie są zielono-biało-pomarańczowe to dodatek Guiness’a w cieście zdecydowanie to rekompensuje. Babeczki są czekoladowe, mocno wilgotne, rozpływające się w ustach. Przyozdobione pysznym kremem czekoladowym na bazie śmietany kremówki i serka mascarpone smakują obłędnie. A wisienką nad i jest okrągłe toffifee. Polecam(...)Serek i śmietanę umieszczamy w misie miksera i ubijamy do uzyskania gęstego kremu. Wlewamy czekoladę, mieszamy szpatułką do połączenia się. Rękaw cukierniczy, zakończony okrągłą tylką wypełniamy kremem, następnie dekorujemy babeczki. Na sam czubek wykładamy toffifee. Inspiracja bbcgoodfood.com The post Czekoladowe Cupcakes appeared first on Made
Made By Mom And Sonczekoladowe muffinki, od których będzie Wam ciężko się oderwać, już po pierwszym gryzie :) Szybki i prosty przepis na nie znalazłam u Pani Paszczakowej . Gdyby czekolady było mało, można babeczki dodatkowo nadziać jeszcze kremem czekoladowym. Nie obawiać się dodatkowych kilogramów, będzie co spalać na lato. Składniki (na 12 szt. babeczek) suche 250 g mąki 100 g cukru
pink envelopezwiększa się apetyt i wszystko lepiej smakuje. Przygotowałam ekspresowe muffinki gruszkowe z uwielbianą przez wszystkich kruszonką. Rozsiedliśmy się na trawie z widokiem na piękny Wrocław. Składniki (na 12 szt. babeczek) Składniki suche 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki mokre 1 szklanka kefiru 1/2 szklanki oleju 4 łyżki miodu 2 jajka Dodatkowo gruszka pokrojona w kostkę Kruszonka(...)kawałki gruszki i wymieszać ciasto kilka razy. Przygotować blaszkę z papilotkami, napełniać je do 3/4 wysokości i posypać kruszonką. Nastawić piekarnik na 190 stopni i piec ok. 20 min (babeczki powinny nabrać złotego koloru) Odstawić do ostygnięcia, posypać cukrem pudrem
pink envelopeMoja siostra swoje kulinarne zdolności zaczyna od najprostszej drogi - babeczki z pudełka, do których dodajesz tylko jajek, oleju i mleka, koszt chyba koło 5 zł i ciężko je zepsuć. Ja nie przepadam za ich smakiem bo są takie.. chemiczne? Może mam obsesję, ale sądzę że są jakieś polepszacze smaku Tak więc potrzebujemy tylko: 150 ml wody(...)oleju 2 jajka mieszankę z opakowania kawałki czekolady z opakowania i formy do babeczek Do mieszanki dodajemy jaja, olej i wodę. Miksujemy na gładko. Dodajemy większą część czekoladowych płatków do ciasta i wlewamy do foremek. Posypujemy resztą czekolady z wierzchu. Wkładamy do nagrzanego do 175 stopni piekarnika
W kuchni bez szafekJeśli macie okazję kupić rabarbar, lub tak jak ja posiadacie go na działce, polecam to pyszne zestawienie słodkich truskawek właśnie z kwaśnym rabarbarem i budyniem . Babeczki są przepyszne, mięciutkie. Najlepiej, jak to jest w przypadku kruchego ciasta, smakuja nastepnego dnia, choć nie zawsze są w stanie dotrwać do tak przemyślanej degustacji...polecam. Składniki na ciasto: 250 g mąki 2 żółtka(...)pokroić w drobną kosteczkę, zasypać cukrem, wymieszać. Na dno każdej papilotki nakładać do połowy ciasto. Na cieście ułożyć rabarbar i zalać budyniem. Na budyniu ułożyć połowę pokrojonych truskawek. Babeczki wstawić do piekarnika z termoobiegiem nastawionego na 180ºC i piec przez około 25 minut. Wyjąć i wystudzić. Udekorować pozostałymi truskawkamii , cukrem pudrem i listkami mięty. Smacznego
Gosia gotujeJeśli lubicie małe wypieki tak bardzo jak ja, to zapraszam na pyszne babeczki z pianką bezową. Szybkie, proste i co najważniejsze, smaczne, Dobór owoców w sumie dowolny, choć polecam te miękkie. Składniki: 150 g gorzkiej czekolady 100 g masła 2 jajka 150 g cukru 150 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150 g malin i poziomek(...)masę i nałożyć do foremek do muffinek do 2/3 wysokości. Białka ubić na sztywno dodać puder i mąkę ziemniaczaną, na końcu wrzucić roztarte widelcem maliny. Wyłożyc na przygotowane babeczki. Piec w piekarniku z termoobiegiem o temperaturze 180°C przez około 20 minut Przestudzić, udekorować owocami i listkami mięty. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego
Gosia gotujeWczoraj prezentowałam Wam odchudzoną wersję babeczek wielkanocnych, a dzisiaj już wersja dla niedbających o linię, czyli takich jak ja Przepis podpatrzyłam na kotlet.tv i od razu mnie oczarował. Mam dzieci w domu, ale każdy z nas jest jeszcze w głębi chociaż troszkę dzieckiem i takie słodkie kurczaczki zdobyły dodatkowe punkty za wygląd. Pamiętam jak u dziadków na wsi były malutkie(...)homogenizowanego - 70 – 80 g czekolady białej - wiórki kokosowe - żółty barwnik - draże czekoladowe Wykonanie: Czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej, dodać pokruszony twarożek, wymieszać. Wiórki kokosowe zabarwić na żółto. każdą babeczkę smarować masą z twarożku i czekolady, pokryć wiórkami, oczka i dziubek zrobić z draży. Smacznego function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else
dom-agi.plbardziej ja mam ochotę na słodkości. W takim tempie szybko będę musiała przejść na dietę, ale póki co korzystam, korzystam A że coraz bardziej podoba mi się pieczenie babeczek i jakoś zjadając małą babeczkę wydaje mi się, że mogę ich zjeść więcej, bo mają mniej kalorii. Miałam trochę kremówki, a że nie lubię wyrzucać jedzenia, a bałam się
dom-agi.plmasę przekładamy do miski z mąką i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką TYLKO do połączenia składników - im dłużej będziemy mieszać, tym twardsze będzie ciasto po upieczeniu (ot, cały sekret mięciutkich babeczek ;)) 3. Babeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 20 minut. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia lub podajemy na wpół ciepłe z gałką lodów waniliowych :) Smacznego
My Culinary Artramach cotygodniowego cyklu słodkie środy, dzisiaj zapraszamy na czekoladowe babeczki. Ich przygotowanie co prawda nie jest pracochłonne aczkolwiek czas jest wydłużony przez ich zamrażanie. Jednak warto się pokusić i przygotować je dla swoich najbliższych. Czekoladowe babeczki podane z jagodami SKŁADNIKI: 150 g gorzkiej czekolady 2 łyżki mleka 30 g mąki pszennej + do obsypania kokilków 100 g cukru pudru
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiBabeczki nie zawsze muszą być na słodko. Te, które dzisiaj Wam serwujemy powstały, kiedy chciałam w ciekawy sposób wykorzystać pozostałe z robienia sałatki warzywa i pozostałe z obiadu mięso mielone. Świetnie spiszą się na przyjęciu imprezowym czy na kameralnej kolacji. Były bardzo smaczne i kolorowe, więc polecam! Babeczki mięsne z dodatkami SKŁADNIKI: 300 g mięsa mielonego z łopatki
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkirobimy glazurę. Dodajemy do niej łyżkę cukru i łyżkę konfitury, mieszamy i zagotowujemy do rozpuszczenia się składników. Gdy lekko ostygnie smarujemy tym ostudzone babeczki, najlepiej pędzelkiem lub łyżeczką. Babeczki wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia glazury. Tartaletki podałam w towarzystwie herbaty ziołowej Ginger Lemon Dream Sirocco. Herbaty te to wyjątkowe kompozycje smakowe, ubrane
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki