Babeczki te są zdrowszą wersją babeczek z podstawowego przepisu który umieszczę później . Są pyszne chrupiące z wierzchu i miękkie w środku. Przygotowuje się je bardzo szybko. Jest to pierwszy przepis zamieszczony po długiej przerwie spowodowanej brakiem czasu na pieczenie. 150 g otrębów pszennych pół szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 90 g cukru
cukrem pudrem posypaneMasę rozkładamy nakładając 2/3 wysokości papierowej foremki. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni na ok. 20–25 minut. Ja użyłem małych foremek, więc czas pieczenia był krótszy. Gdy babeczki się pieką, przygotowujemy prostu krem. Granolę i młody jęczmień dodajemy do jogurtu i dobrze mieszamy. Tak przygotowanym, dobrze schłodzonym kremem, przystrajamy ostudzone muffinki. Dekorujemy miętą. Smaczne, szybkie(...)najważniejsze – zdrowe babeczki gotowe! Smacznego
MarcinChefBlueberry Corner by "jagodzianka" Babeczki z kremem budyniowym zobaczyłam po raz pierwszy kilka lat temu, na blogu Asi z Delicious Titbits . W Portugali … Przeczytaj cały artykuł Post Babeczki z kremem budyniowym (Pastéis de Belém, Pastéis de Nata) pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerwkładamy na godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto wałkujemy, wycinamy ciastka foremką w kształcie kwiatka (5,5 cm). Wkładamy je do natłuszczonych i obsypanych odrobiną mąki, wewnętrznych części foremek do babeczek (małe, 5cm). Pieczemy w temperaturze 200 oC przez około 15 minut (aż będą rumiane). Studzimy. Składniki na krem: 250g serka mascarpone 8 łyżek kremu Nutella (w temperaturze pokojowej) Składniki miksujemy(...)Ozdabiamy babeczki za pomocą rękawa cukierniczego z tylką ze wzorem kwiatka. Źródło przepisu na ciasto: Moje Wypieki
Słodkości na talerzubabeczki są naprawdę smaczne. Bez fałszywej skromności mogę napisać, że to jedne z lepszych, jakie pieczemy (choć oczywiście to kwestia sporna). Maślane, wilgotne, migdałowo-cynamonowe. Obok Czekoladowych babeczek , nasz faworyt na Świąteczny stół. Składniki 5 białek 90 g mąki migdałowej 170 g cukru pudru szczypta soli 150 g roztopionego, przestudzonego masła 50 g mąki pszennej
OliveandThymeBabeczki te świetnie sprawdza się na drugie śniadanie do szkoły lub pracy, są wilgotne i mięciutkie przez co długo zachowują świeżość :) Składniki na 12 babeczek: 1 szkl mąki pszennej pełnoziarnistej 3/4 szkl płatków owsianych 1/2 szkl cukru kokosowego lub trzcinowego 2 jajka 2 banany 2 łyżki nasion chia 4 łyżki oleju 2 łyżki jogurtu naturalnego 2-3 łyżki mleka
Gotowanie...to proste !Kruche babeczki z karmelem. Edyta Guhl. Zapraszam na przepyszne kruche babeczki z nadzieniem karmelowym i orzechem włoskim. Przepis na domowe nadzienie karmelowe podawałam już w przepisie na torcik z truskawkami. Jest przepyszne i łatwe do zrobienia. Ważne jest tylko, aby skrobię dokładnie wymieszać z 5 łyżkami mleka i dodać na samym końcu do masy karmelowo-mlecznej. Dokładnie opiszę
dolcevitainmykitchenJeśli chcielibyście znać moje zdanie: bułeczki brioche to świetny wynalazek. Na pozór to całkiem zwyczajne drożdżowe maślane bułeczki, wyróżniają się jednak tym, że na czubku mają
CiastkozercyMiłośnicy bananów i czekolady będą zachwyceni! Babeczki są mięciutkie, puszyste, a ich dekoracja może się zmieniać w zależności od inwencji twórczej małych pomocników. Dorośli łasuchy też chętnie sięgną po kolejną taką babeczkę:) Składniki (na 18 sztuk): 3 bardzo dojrzałe banany 200ml jogurtu naturalnego 1 duże jajko 100ml oleju 2/3 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki 2 czubate łyżki kakao
Obiad gotowycukru, bo słodki smak zawdzięczają bananom i miodowi. Jeśli jesteś na diecie, to możesz bez większych wyrzutów sumienia spałaszować taką muffinkę. Wiecie, co jeszcze fajne jest w tych babeczkach? Nie smakują jak styropian, co niekiedy zdarza się dietetycznym słodyczom i długo pozostają wilgotne. Do wszystkich ciast z bananami polecam te bardzo dojrzałe banany, takie które fragmentami zaczynają nam czarnieć(...)dojrzałe? Raz, że łatwiej je rozgnieść a dwa, że są najzwyczajniej słodsze, więc w naturalny sposób dosłodzą nam ciacho. Jeśli banany nie rozgnieciecie na idealna miazgę, to w fakturze babeczek widoczne i wyczuwalne będą fragmenty owoców. Jak dla mnie idealnie tutaj komponowałyby się jeszcze orzechy włoskie i laskowe, więc następnym razem na pewno je dodam Muffinki nie są bardzo słodkie
Mieszam w GarnkuCiasto kruche kroję na 12 kwadratów( można również wyciąć krążki). Wielkość uzależniona jest od foremek do babeczek. Kwadraty wkładam do foremek a następnie lekko dociskałam brzegi. Foremki wypełniam nadzieniem ok 1 i 1/2 łyżki. Z pozostałego ciasta tworzę kratkę na babeczkach. Piekę ok 30 min w 180 stopniach. Po upieczeniu studzę na kratce, wyciągam z foremek
Gotowanie PatkiSzybko kilka składników przygotujcie robotem je zmiksujcie, do foremek ciasto dajcie i za robienie kawy się zabierajcie. Chwilę poplotkujcie i już z piekarnika muffiny wyjmujcie. Taka babeczka kokosowa sprawi, że słodsza będzie Wasza rozmowa 😃 🙌 💑 Składniki: 3 jaka, 8 łyżek cukru białego, 50 ml oleju z dodatkiem oleju z pestek dyni, 100 g wiórek kokosowych, 1 płaska(...)mąkę z proszkiem do pieczenia. Miksujemy na najwyższych obrotach ok. 2 min. Przygotowaną masę wypełniamy papierowe foremki do muffinek (ok. 13 szt.) lub sylikonowych. Wierzch obsypujemy cukrem. Babeczki wkładamy do piekarnika i pieczemy maksymalnie 20 min. Smacznego
Moniki SmakołykiMałe babeczki trzcinowe są słodkie i wyjątkowe. Physalis niczym wisienka na torcie, ciekawie je dekoruje i oryginalnie smakuje. Ciasto w 5 min się przygotowuje, bo tylko wszystkie składniki się miksuje, do foremek na osiem porcji rozdzielamy, owoce dokładamy, pieczemy i po lekkim przestygnięciu już jeść możemy. Składniki: 2 wiejskie jaja(...)najwyższych obrotach do uzyskania gładkiej, kremowej konsystencji (ok. 3 min) . Przygotowaną masę rozdzielamy na 8 foremek sylikonowych i do każdej wkładamy owoc physalis . Wierzch posypujemy cukrem trzcinowym. Babeczki wkładamy do piekarnika i pieczemy maksymalnie 15-20 min. Smacznego
Moniki SmakołykiTakie babeczki zasmakują każdemu łasuchowi, temu małemu i temu dużemu. Szybkie i smaczne i może Was zdziwię, bez jajka. Babeczki wyszły wilgotne i mięciutkie, więc jak widać jajko nie jest niezbędne. A dlaczego nie ma jajka ? A dlatego, że po prostu o nim zapomniałam, czyli nie wszystko jest do wyrzucenia gdy zapomni się o jakimś składniku. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniprzepis wkrótce, gdy zrobię je sama, bo te upiekła siostra Ania. Składniki: • 1/2 czekolady mlecznej • kolorowe pianki marshmallows • kolorowe drobne cukierki Wykonanie: • Czekoladę rozpuścić i posmarować wierzch babeczki. • Pianki pociąć nożyczkami na cienkie plasterki i układać z nich kwiatuszki na babeczkach. • Na środek każdego kwiatka położyć kolorowy cukierek
To co kocham