Przepis pochodzi z platformy Cookido. Poniżej podaję Wam przepis na wyśmienite babeczki, które możecie przygotować bez użycia Thermomixa. Wystarczy blender lub melakser do rozdrobnienia migdałów, jeśli nie posiadacie mąki migdałowej oraz zmielenia maku. Można to także zrobić używając młynka do kawy. 200 g masy marcepanowej 100 g mielonego maku 130 g migdałów mielonych lub całych/płatków 250 g chudego twarogu 100 g mleka 70 g masła 50 g ksylitolu 120 g mąki 1 jajko 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masę marcepan... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...