babeczki - 15371 przepisów (strona:400/1025)

MUFFINKI Z SEREM 149

Międzynarodowy dzień muffinek należy uczcić muffinkami, tym razem kakaowe z nadzieniem serowym. SKŁADNIKI Babeczki: 2 szkl. mąki pszennej, ½ szkl. cukru, 2 jajka, ¾ szkl. jogurtu naturalnego, 1/3 szkl. oleju, 2 łyżki kakao, szczypta soli Nadzienie: 200 g twarogu, 1 żółtko, cukier waniliowy WYKONANIE Babeczki: W 1 misce łączymy suche składniki, w 2 mokre. Następnie łączymy je ze sobą. Nadzienie : twaróg miksujemy

słodki bratek
Babeczki drożdżowe z serem i kruszonką 109

Drożdżowe babeczki z nadzieniem serowym i kruszonką na wierzchu. Robi się je podobnie jak pączki, wyglądają jak babeczki, a smakują jak drożdżówki z serem. Czytaj dalej

Arabeska waniliowa
Kubeczki brownie z toffifee 102

Fantastyczne czekoladowe muffiny. Pyszne i wilgotne. Wzbogacone o dodatek pralinek toffifee, które pod wpływem ciepła z babeczek, przyjemnie się roztapiają. Ale i bez nich z pewnością wyjdą pyszne. Jak dla mnie najlepsze jeszcze lekko ciepłe;) Przepis z niezastąpionych Moich Wypieków. 100 g gorzkiej czekolady 100 g masła 2 jajka 110 g drobnego cukru do wypieków 100 g mąki pszennej(...)kuchenną do połączenia. Formę na muffiny wykładamy papilotkami. Napełniamy je przygotowaną masą. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15-18 minut (do suchego patyczka). W gorące babeczki wciskamy po jednej pralince toffifee. Odstawiamy do przestudzenia. Źródło

Smaki Na Talerzu
Bananowe muffiny z orzechami pekan i syropem klonowym 125

mieszanki.  Ciasto przelewamy do foremek na muffiny do 2/3 wysokości foremki, wierzch posypujemy posiekanymi orzechami pekan (opcjonalnie włoskimi)  i pieczemy w 180 stopniach przez 20-25 minut. Babeczki można też przygotować w foremkach z "kominem". W tym przypadku orzechy wsypujemy na dno foremki, a dopiero potem zalewamy ciastem.  Po upieczeniu i wystudzeniu muffinów, przed podaniem do "komina(...)babeczki (dziurka) wlewamy dodatkowo łyżeczkę syropu klonowego

Bon appetit mon amie
Czekoladowe babeczki z wiśnią i kajmakiem 94

jajko, zagnieść i wyrobić na jednolite ciasto. Owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez około 60 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować podsypując mąką, podzielić i wylepić foremki babeczek wysmarowane masłem.   Nakłuć widelcem i wstawić do zamrażarki na około 15-20 minut. Po tym czasie piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15 minut. Następnie pozostawić(...)ognia, dodać połamane w kostki czekolady i wymieszać aż do rozpuszczenia. Następnie zmiksować blenderem, dodać masło i dokładnie wymieszać po czym pozostawić do wystudzenia. 3. Do wystudzonych korpusów babeczek dodać po 3 wiśnie, wlać mus czekoladowy i pozostawić do całkowitego zastygnięcia. Po tym czasie udekorować kajmakiem, posypać posypką i udekorować czekoladowymi kwiatkami. Zaspokój swoje pragnienie na delikatną czekoladę oraz słodkie

Szalona Kuchnia Eweliny
Babeczki warzywno- jajeczne | 3 wersje smakowe 107

Babeczki warzywno - jajeczne, kolorowe, lekkie, idealne na śniadanie lub kolację.  Przepis bardzo łatwy, szybki, zdrowy i smaczny.    SKŁADNIKI: - 250 gr. mieszanki warzywnej - 3 łyżki posiekanej natki pietruszki - sól wg.uznania - 1 zielona papryka - 4 łyżki żółtego sera tartego (wg. uznania) - 140 gr. szynki wieprzowej - 1 pomidor - 200 gr.fety - pieprz wg. uznania - 8jajek - 3-4 łyżki mleka - sól(...)uznania Uwagi: * Według tego przepisu wychodzi 24 babeczki. WYKONANIE

Rita creative
Wiejskie baby 118

łyżeczka agaru lub żelatyny Jedną pomarańczę parzymy wrzątkiem. Ocieramy skórkę, wyciskamy sok. Mieszamy osobno suche i mokre składniki, a następnie łączymy je ze sobą. Masę przekładamy do papilotek/foremek na babeczki. Pieczmy ok. 20 minut w 180 st. C. Z drugiej pomarańczy wyciskamy sok. Dodajemy agar i zagotowujemy, gotujemy ok. 5 minut. W przypadku żelatyny gotujemy sok, a następnie zdejmujemy(...)kuchenki i rozpuszczamy w nim żelatynę. Lekko ostudzony sok mieszamy szybko i energicznie z jogurtem. Masą polewamy przestudzone babeczki i zostawiamy do ostygnięcia

Kucharzyca
Bułeczki brioche 129

Jeśli chcielibyście znać moje zdanie: bułeczki brioche to świetny wynalazek. Na pozór to całkiem zwyczajne drożdżowe maślane bułeczki, wyróżniają się jednak tym, że na czubku mają

Ciastkozercy
BABECZKI CYTRYNOWE Z KREMEM PORZECZKOWO-SEROWYM 141

Wiecie, że nie jestem ciastkowa ale pod wpływem siostrzenicy tak na ostatnią chwilę zmajstrować coś słodkiego dla najmłodszych uczestników świątecznego stołu. Mianowicie będą to   babeczki z pysznym kremem jak w tytule. Z góry przepraszam, za krem który dumnie ale niezbyt dostojnie  spoczywa na łakociach ale niestety nie miałam szprycy i musiałam sobie poradzić łyżką.  Składniki(...)babeczki ( 12 sztuk):  250 g mąki 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka  125 g cukru laska wanilii  szczypta soli 1/4 litra mleka  75 ml oleju  sok z jednej cytryny plus skóra otarta  Składniki na krem:   100 g konfitury porzeczkowej  50 g mielonego tłustego twarogu  140 g miękkiego masła

pieprzny smaczek
Piernikowa babeczka z kremową choinką 147

Pachnąca przyprawami korzennymi piernikowa babeczka z delikatnym cynamonowym kremem to znakomity pomysł na mały świąteczny deser. Składniki: 2 jajka 1/2 szklanki cukru 100g masła 150ml mleka 250g mąki pszennej 100g powideł śliwkowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 3 łyżeczki przyprawy do piernika 2 łyżeczki cynamonu Masa: 500ml śmietany 36% 1 śmietan-fix 3 łyżki cukru(...)minut. 5. Masa: Śmietanę ubić z śmietan-fix na sztywno dodać cukier, cynamon, barwnik i całość dokładnie wymieszać. 6. Gotową masę przełożyć do rękawa cukierniczego i nałożyć na babeczki formując kształt choinki, a następnie udekorować kolorowymi perełkami

Szalona Kuchnia Eweliny
Muffinki piernikowe do dekoracji 175

barwniki). Te muffinki są mało słodkie, ale mocno piernikowe – i dzięki temu świetnie nadają się do zdobienia, bo to od niego tutaj zależy jak finalnie będą słodkie. Piernikowe babeczki są miękkie, puszyste, a dzięki dodatkowi startego jabłka – pysznie wilgotne. Muffiny to chyba najprostsze ciasta do pieczenia. Za każdym razem inne, z innymi dodatkami, z różnymi modyfikacjami, mało wymagające(...)będzie w misce śladu suchej mąki. Ciasto nakładamy do papilotek i wstawiamy blachę na środkowy poziom piekarnika. Pieczemy muffinki przez 20-22 minuty, do suchego patyczka. Upieczone babeczki wyjmujemy na kratkę i zostawiamy do ostygnięcia. Jak zrobić szybki lukier? Cukier puder przesiewamy do miseczki i dodajemy do niego tyle soku z cytryny, żeby cukier nabrał konsystencji gęstej śmietany. Przekładamy lukier

Karo in the Kitchen
Bułeczki cynamonowe 132

Jeśli szukacie pomysłu na coś dobrego na podwieczorek czy drugie śniadanie mam dla Was puszyste aromatyczne bułeczki cynamonowe. Ciasto drożdżowe wymaga nieco cierpliwości, ale naprawdę opłaca

Ciastkozercy
Muffiny z pomidorami i serem camembert 102

amatorów wytrawnych wypieków mam dziś pyszne babeczki z camembertem i pomidorkami. Pomysł na śniadanie i gościnny stół. 1 szklanka mąki (ok. 140 g) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka suszonego oregano 1 jajko 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1/3 szklanki oleju rzepakowego 6 kawałków sera camembert (wielkość wedle uznania) 6 pomidorków koktajlowych Suche(...)Mieszamy. Połowę masy wykładamy do kokilek. Dodajemy kawałki sera. Ilość i wielkość wedle uznania. Nie za dużo, aby kolejna warstwa ciasta przykryła ser. Drugą połowę masy wykładamy na ser. Babeczki pieczemy w 180 st. C przez ok. 25 minut

Kucharzyca
Proste dyniowe muffinki 100

puree. Dodaję mleko, olej, jajko. W osobnej misce mieszam mąkę, cukier, proszek do pieczenia i przyprawę korzenną. Mieszam składniki mokre oraz suche i przekładam do foremek na muffinki. Wierzch babeczek dekoruję orzechami. Piekę babeczki przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Studzę.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja

Proponowane wyszukiwania