Delikatne i puszyste. Pomarańczowe baby z serka wiejskiego zaspokoją wymagające podniebienia. 380 g mąki (ok. 2,5 szklanki) 80 g słodziwa (ok. 1/2 szklanki) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka mleka 200 g serka wiejskiego 100 g masła 2 pomarańcze 200 g jogurtu naturalnego 1 łyżeczka agaru lub żelatyny Jedną pomarańczę parzymy wrzątkiem. Ocieramy skórkę, wyciskamy sok. Mieszamy osobno suche i mokre składniki, a następnie łączymy je ze sobą. Masę przekładamy do papilotek/foremek na babeczki. Pieczmy ok.... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...