Ekspresowe babeczki bananowo-czekoladowe

Ekspresowe babeczki bananowo-czekoladowe

Ekspresowe babeczki bananowo-czekoladowe

Przepis na : deser

Bezglutenowa wersja babeczek bananowo-czekoladowych Nigelli Lawson.  Szybki deser dla niespodziewanych gości lub remedium na "zjadłabym coś pysznego" 😊  Składniki na 12 babeczek: 3 mocno dojrzałe banany - z brązową skórką 2 jaja 200 ml mleka 100 ml oleju 100 g brązowego cukru 130 g mąki kukurydzianej 100 g mąki ryżowej 3 łyżki kakao szczypta soli 1 łyżeczka sody 1 tabliczka czekolady - mlecznej lub gorzkiej (50% kakao) - babeczki z czekoladą gorzką będą raczej mało słodkie więc jeśli ktoś lubi mocn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ze smakiem bez glutenu

Autor

Lilu

Pasjonatka eksperymentów kulinarnych z powodzeniem testowanych na mężu i córce. Oboje dzielnie znoszą kolejne testy smaków:-)
Moim obszarem jest kuchnia bezglutenowa. Stawiam na przepisy proste, szybkie i łatwe w wykonaniu ale jednocześnie dające radość podniebieniu.
Pozdrawiam:-)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

bezglutenowe, czekolada, babeczki, banan, desery, deser, ciasto, ciasto z bananami, ciasto z bananem, proste ciasto, proste i szybkie ciasto, bez pieczenia, szybkie ciasto, szybkie ciasto bez pieczenia, ciasta czekoladowe, ciasto czekoladowe, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia

Inne przepisy z Ze smakiem bez glutenu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.