babeczki - 15371 przepisów (strona:399/1025)

Muffiny malinowe z ‘oczami’ na Halloween 93

Babeczki z gałkami ocznymi na Halloween. Składniki na 12 babeczek Maliny 300g (mogą być mrożone) Mąka tortowa 300g Proszek do pieczenia 1,5 płaskiej łyżeczki Soda oczyszczona pół łyżeczki Cynamon 1 łyżeczka Ekstrakt cytrynowy 1 łyżeczka Jajko 1 j The post Muffiny malinowe z ‘oczami’ na Halloween appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Muffinki (babeczki) z budyniem czekoladowym 74

Przepis na ok. 12-14 babeczek. Składniki Mąka tortowa 350g Cukier ok. 150g Proszek do pieczenia 2 płaskie łyżeczki Cukier waniliowy 1 opakowanie Jajko 2 jajka Olej 100ml Mleko 600ml Budyń czekoladowy 1 opakowanie Cukier puder do posy The post Muffinki (babeczki) z budyniem czekoladowym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Babeczki Fale Dunaju 92

Przepis na 12 babeczek. Składniki Mleko 300ml Cukier 175g (100g do kremu, 75g do ciasta) Budyń śmietankowy 1 opak. Czereśnie z kompotu 24 sztuki Masło 250g o temperaturze pokojowej Cukier waniliowy 1 opak. Jajko 3 jajka Mąka 150g Pro The post Babeczki Fale Dunaju appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Kakaowe babeczki z jagodami goji i waniliową kruszonką. 128

przysługuje. Zatem z naładowanymi bateriami zakasam rękawy i biorę się do pracy, tym bardziej że niebawem kolejny wakacyjny wyjazd... ale póki co zapraszam Was na bardzo smaczne i szybkie babeczki kakaowe z jagodami goji i waniliową kruszonką. Składniki na ciasto; 1,5 szkl. mąki pszennej 0,5 szkl cukru trzcinowego   Skworcu 3 łyżki kakao   Skworcu 1 łyżeczka proszku(...)foremki wyłożonej papilotkami do 3/4 wysokości. Wszystkie składniki kruszonki mieszamy ze sobą, nie zagniatamy na ciasto, masa ma mieć konsystencję mokrego piasku. Rozdrabniamy w palcach i posypujemy każdą babeczkę. Wkładamy do piekarnika i pieczemy około 20 minut w 180C. lub do tzw. suchego patyczka.  Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Babeczki z kremem budyniowym i borówkami 174

Składniki: na około 35 babeczek 300 g mąki tortowej 200 g margaryny 2 żółtka 3-4 łyżki cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem: budyń na 1/2 l mleka + 1,5 … Czytaj dalej Babeczki z kremem budyniowym i borówkami

czarrna od kuchni
Kruche babeczki z bitą śmietaną i morelami 122

Kruche babeczki z bitą śmietaną i morelami to doskonały przepis na lato! Idealnie kruche, maślane ciasto dżemem, bitą śmietaną i morelami. Jeśli spodobał Ci się ten przepis, podziel się nim ze znajomymi! Artykuł Kruche babeczki z bitą śmietaną i morelami pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Orkiszowe babeczki z mandarynkami (bez cukru) 119

Szukacie przepisu na pyszne babeczki? A co powiecie na takie mięciutkie, delikatne oraz kuszące soczystymi mandarynkami? Smakują naprawdę rewelacyjnie i w moim domu sprawdziły się już niejednokrotnie. Babeczki nie zawierają białego cukru, a są słodzone miodem i zamiast mąki pszennej użyłam zdrowszej - orkiszowej. Jeśli użyjecie masła - będą miały wspaniały, maślany smak oraz aromat, ale z margaryną też są smaczne. Mandarynki

Di gotuje
Maślane babeczki 107

malinami i kremem kajmakowym 12 babeczek: 125 g masła 3 jajka 120 g jogurtu naturalnego 160 g mąki 100 g ksylitolu 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 120 g malin krem: 100 g masy kajmakowej 150 g jogurtu skyr Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło ucieramy z ksylitolem na puszystą masę. Ciągle ucierając dodajemy do masła po jednym jajku(...)Pieczemy ok. 20-25 minut w temperaturze 180 st. C. Jogurt ubijamy z masą kajmakową. Przy pomocy rękawa cukierniczego lub łyżki wykładamy masę na przestudzone muffinki. Dekorujemy owocami. 1 babeczka ma ok. 219 kcal

Kucharzyca
Babeczki limonkowe 108

przekładamy do foremek na babeczki/mufinki lub jednej formy na babkę lub dużej keksówki. Masą wypełniamy foremki do połowy lub 2/3 wysokości. Do części lub całości ciasta można dodać kakao. Babeczki pieczemy w 180 st. C przez ok. 30 minut. Jeśli pieczemy w jednej dużej formie – ok. 40-50 minut, do suchego patyczka. W kąpieli wodnej topimy czekoladę. Dodajemy(...)drugiej limonki, mieszamy dokładnie. Przygotowaną polewą, polewamy babeczki

Kucharzyca
MUFFINKI Z SEREM 154

Międzynarodowy dzień muffinek należy uczcić muffinkami, tym razem kakaowe z nadzieniem serowym. SKŁADNIKI Babeczki: 2 szkl. mąki pszennej, ½ szkl. cukru, 2 jajka, ¾ szkl. jogurtu naturalnego, 1/3 szkl. oleju, 2 łyżki kakao, szczypta soli Nadzienie: 200 g twarogu, 1 żółtko, cukier waniliowy WYKONANIE Babeczki: W 1 misce łączymy suche składniki, w 2 mokre. Następnie łączymy je ze sobą. Nadzienie : twaróg miksujemy

słodki bratek
Babeczki drożdżowe z serem i kruszonką 115

Drożdżowe babeczki z nadzieniem serowym i kruszonką na wierzchu. Robi się je podobnie jak pączki, wyglądają jak babeczki, a smakują jak drożdżówki z serem. Czytaj dalej

Arabeska waniliowa
Kubeczki brownie z toffifee 107

Fantastyczne czekoladowe muffiny. Pyszne i wilgotne. Wzbogacone o dodatek pralinek toffifee, które pod wpływem ciepła z babeczek, przyjemnie się roztapiają. Ale i bez nich z pewnością wyjdą pyszne. Jak dla mnie najlepsze jeszcze lekko ciepłe;) Przepis z niezastąpionych Moich Wypieków. 100 g gorzkiej czekolady 100 g masła 2 jajka 110 g drobnego cukru do wypieków 100 g mąki pszennej(...)kuchenną do połączenia. Formę na muffiny wykładamy papilotkami. Napełniamy je przygotowaną masą. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15-18 minut (do suchego patyczka). W gorące babeczki wciskamy po jednej pralince toffifee. Odstawiamy do przestudzenia. Źródło

Smaki Na Talerzu
Bananowe muffiny z orzechami pekan i syropem klonowym 130

mieszanki.  Ciasto przelewamy do foremek na muffiny do 2/3 wysokości foremki, wierzch posypujemy posiekanymi orzechami pekan (opcjonalnie włoskimi)  i pieczemy w 180 stopniach przez 20-25 minut. Babeczki można też przygotować w foremkach z "kominem". W tym przypadku orzechy wsypujemy na dno foremki, a dopiero potem zalewamy ciastem.  Po upieczeniu i wystudzeniu muffinów, przed podaniem do "komina(...)babeczki (dziurka) wlewamy dodatkowo łyżeczkę syropu klonowego

Bon appetit mon amie
Czekoladowe babeczki z wiśnią i kajmakiem 100

jajko, zagnieść i wyrobić na jednolite ciasto. Owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez około 60 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować podsypując mąką, podzielić i wylepić foremki babeczek wysmarowane masłem.   Nakłuć widelcem i wstawić do zamrażarki na około 15-20 minut. Po tym czasie piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15 minut. Następnie pozostawić(...)ognia, dodać połamane w kostki czekolady i wymieszać aż do rozpuszczenia. Następnie zmiksować blenderem, dodać masło i dokładnie wymieszać po czym pozostawić do wystudzenia. 3. Do wystudzonych korpusów babeczek dodać po 3 wiśnie, wlać mus czekoladowy i pozostawić do całkowitego zastygnięcia. Po tym czasie udekorować kajmakiem, posypać posypką i udekorować czekoladowymi kwiatkami. Zaspokój swoje pragnienie na delikatną czekoladę oraz słodkie

Szalona Kuchnia Eweliny