Przepis na : deser
U Pincake trwa zielony weekend i nie sposób się nie przyłączyć do takiej fajnej akcji. Postanowiłam z tej okazji przygotować babeczki, które już od dawna czekały na swoją kolej, mianowicie indonezyjskie babeczki z kokosem i pastą pandanową. Babeczki są delikatne w smaku, biszkoptowe, lekko kokosowe, pandan jest delikatnie wyczuwalny i nadaje im cudowny zielony kolor. A sos karmelowy dopełnia całości. Istne wiosenne szaleństwo. Babeczki są też fajnym pomysłem na na świąteczny wypiek, jeśli chcemy zaskoczyć g... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Cudny kolorek! Mnie się nie udało kupić pasty pandanowej, najwyżej mrożone liście widziałam;)Jest mi bardzo miło, że się przyłączyłaś do Zielonej Zabawy:)
Pięknie wyglądają. Nigdy wcześniej nie słyszałam nic o paście pandanowej, muszę wypróbować.
Skusiłaś mnie tym wpisem do samodzielnego wypieku tych ciasteczek! Dokonałaś rzeczy niemożliwej! Ja i piekarnik! Kto by pomyślał? Dziękuję:)
Też nabrałam ochoty na takie babeczki, muszę kupić pastę panadnową, mam nadzieję, że nie jest bardzo droga?
pierwszy raz kupiłam ja 3 lata temu i kosztowała 25 zl plus przesyłka, i nadal tyle kosztuje. dodam ze jest bardzo wydajna i bardzo długotrwała.