babeczki - 15371 przepisów (strona:397/1025)

Kruche Ciastka Słodkie Wielkanocne Koszyczki 310

krótko zagnieść, aby stało się bardziej elastyczne. Następnie rozwałkować na grubość około 3-4mm. Z ciasta wycinać okręgi o średnicy około 8,5 cm. 4. Blaszkę do pieczenia babeczek wysmarować masłem, patrz FILM . Następnie wyciętym ciastem wyłożyć spód każdego wgłębienia na babeczkę, docisnąć brzeg i spód. Ciasto ponakłuwać widelcem i blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180C

Mała Cukierenka
Włoskie babeczki Soffioni abruzzesi 174

Zapraszam na przepyszne włoskie babeczki Soffioni abruzzesi. Kruche ciasto i nadzienie z serka ricotta z lekką cytrynową nutą to idealny wypiek na Wielkanoc. Serowe babeczki pięknie wyglądają w koszyczku. Można je podać do świątecznej kawy. A jak znam życie, u nas pojdą już na śniadaniu. Te malutkie serniczki na kruchym cieście tak kuszą, że musiałam je upiec dużo wcześniej

dolcevitainmykitchen
Walentynkowe babeczki jogurtowe na zimno 87

serca. Ja użyłam sylikonowych, ale sprawdzą się tutaj również takie do wykrawania ciastek. Wtedy cały przepis wykonujecie w zwykłej blaszce (najlepiej kwadratowej) i wycinacie foremką wzorki. Wartość odżywcza 1 babeczki (14) 44 kcal B 2 g W 3 g T 3 g Składniki: 400 g jogurtu greckiego 1 galaretka wiśniowa (ja dałam bez cukru) 1 galaretka cytrynowa (ja dałam(...)gorącej wody (lub całą w 250 ml) i  postępujemy tak samo , jak we wcześniejszych krokach.  W przypadku zwykłej blaszki do pieczenia, wyjmujemy całą galaretkę i wycinamy foremką babeczki.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

zdrowo i aktywnie
Walentynkowe babeczki jogurtowe na zimno 117

serca. Ja użyłam sylikonowych, ale sprawdzą się tutaj również takie do wykrawania ciastek. Wtedy cały przepis wykonujecie w zwykłej blaszce (najlepiej kwadratowej) i wycinacie foremką wzorki. Wartość odżywcza 1 babeczki (14) 44 kcal B 2 g W 3 g T 3 g Składniki: 400 g jogurtu greckiego 1 galaretka wiśniowa (ja dałam bez cukru) 1 galaretka cytrynowa (ja dałam(...)gorącej wody (lub całą w 250 ml) i  postępujemy tak samo , jak we wcześniejszych krokach.  W przypadku zwykłej blaszki do pieczenia, wyjmujemy całą galaretkę i wycinamy foremką babeczki.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Zdrowie i pysznie na talerzu
Babeczki makowo-marcepanowe 81

Przepis pochodzi z platformy Cookido. Poniżej podaję Wam przepis na wyśmienite babeczki, które możecie przygotować bez użycia Thermomixa. Wystarczy blender lub melakser do rozdrobnienia migdałów, jeśli nie posiadacie mąki migdałowej oraz zmielenia maku. Można to także zrobić używając młynka do kawy. 200 g masy marcepanowej 100 g mielonego maku 130 g migdałów mielonych lub całych/płatków 250 g chudego(...)curd lub z czekolady wymieszanej z sokiem z cytryny lub pomarańczy. W kąpieli wodnej topimy białą czekoladę. Dodajemy sok z jednej cytryny lub pomarańczy. Gdy lekko przestygnie, smarujemy nią babeczki. Lub topimy ciemną czekoladę dolewając do niej ok. 100 ml mleka

Kucharzyca
Masa maślana z mlekiem skondensowanym 101

Pyszna i łatwa masa maślana z mlekiem skondensowanym do tynkowania i dekorowania tortów, ciast czy babeczek. Bardzo stabilna, dekoracje z niej wykonane przetrwają w warunkach poza chłodniczych przez długi czas, nie tracąc jednocześnie swojej formy. Zapraszam na krótkie wideo:   Składniki: (na tynk i dekorację tortu o średnicy 18 cm) 200 g miękkiego masła 200 g mleka skondensowanego słodzonego barwnik(...)puszystą masę ok. 7 min. Wlej mleko skondensowane i ubijaj jeszcze przez kilka minut. W trakcie ubijania dodaj barwnik. Gotowej masy użyj do tynkowania i dekorowania tortów, ciast lub babeczek. Wskazówki: Masło powinno być miękkie ale nie zbyt miękkie. Nie może być zbyt maziste ani tym bardziej rozpuszczone. Masa ma lekko żółty kolor, żeby ją wybielić należy dodać biały barwnik

Słodki Blog
Babeczki makowo-marcepanowe 103

Przepis pochodzi z platformy Cookido. Poniżej podaję Wam przepis na wyśmienite babeczki, które możecie przygotować bez użycia Thermomixa. Wystarczy blender lub melakser do rozdrobnienia migdałów, jeśli nie posiadacie mąki migdałowej oraz zmielenia maku. Można to także zrobić używając młynka do kawy. 200 g masy marcepanowej 100 g mielonego maku 130 g migdałów mielonych lub całych/płatków 250 g chudego(...)curd lub z czekolady wymieszanej z sokiem z cytryny lub pomarańczy. W kąpieli wodnej topimy białą czekoladę. Dodajemy sok z jednej cytryny lub pomarańczy. Gdy lekko przestygnie, smarujemy nią babeczki. Lub topimy ciemną czekoladę dolewając do niej ok. 100 ml mleka

Kucharzyca
Jogurtowe babeczki, muffiny z czarnymi porzeczkami i miętą 74

odpowiada ich smak. Owoce czarnej porzeczki zyskują na smaku po obróbce termicznej, w sokach, dżemach, konfiturach czy właśnie, jako dodatek do ciast. Kto nie wierzy, niech spróbuje! Delikatne jogurtowe babeczki dzięki owocom czarnej porzeczki nabierają charakteru i fajnego kwaskowatego posmaku. Możemy to ciasto upiec w większej blaszce, wtedy jednak należy wydłużyć czas pieczenia do około 1 godziny. Składniki(...)łączymy delikatnie z masą jogurtową. Gotową mieszanką napełniamy foremki, na wierzch wykładamy owoce czarnej porzeczki i pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 175°C (z termoobiegiem ) około 25 minut. Ostudzone babeczki obsypujemy cukrem pudrem i dekorujemy świeżymi owocami czarnych porzeczek. Smacznego

Tajemnice Smaku
BABECZKI DO NADZIEWANIA + FILMIK 96

Babeczki są przygotowane z półkruchego ciasta, po upieczeniu są idealne do nadziewania słodkim lub nadzieniem.  SKŁADNIKI :  125 g masła    1 jajko szczypta soli  1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia  2 i 1/2 szklanki mąki ( szklanka 120 g ) 1-2 łyżki gęstej śmietany gdyby ciasto nie chciało się skleić(...)wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia oraz śmietanę. Wszystko dokładnie wyrabiamy.  Ciasto odkładamy na 15 minut aby odpoczęło. Następnie rozwałkowujemy i foremką wycinamy kółka, którymi wylepiamy foremki.  Babeczki pieczemy 15 minut w temperaturze 180 % C.  Po upieczeniu wyjmujemy z foremek i studzimy

Kulinarne Fantazje Marioli
Babeczki piernikowo-cynamonowe z cynamonowym lukrem 87

Zapach piernika jest cudowny. Kompozycja korzennych przypraw, cynamonu ma w sobie magię. Uwielbiam i dlatego zapraszam Was na takie magiczne babeczki.   Co nam trzeba ? Na jedną porcję 12 sztuk 120 g masła (margaryny) 4 jajka 100g cukru brązowego 2 łyżki przyprawy piernikowej 1 łyżka cynamonu w proszku 100g mąki pszennej 50g maki ziemniaczanej łyżeczka sody oczyszczonej na wierzch: polewa(...)mieszając już łopatką, bez miksera. Szykujemy formę do muffinek, wyściełamy papilotkami i nakładamy do każdej wypełniając 2/3 foremki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 25 minut. Studzimy babeczki i robimy polewę: masło podgrzewamy i rozpuszczamy w nim czekoladę, mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji, studzimy Każdą zdobimy polewą czekoladową i posypujemy kolorową posypką. Gdy lekko zastygnie zdobimy lukrem

Latosiowydom
Babeczki bananowe ze posypkōm (Bananowe babeczki z kruszonką) 92

Niyrołz1 nōm sie zachce na gibko2 czego słodkego, a niy mogymy już paczeć na szokolada i kupne ciastka- wtedy moge nōm sie przidać tyn recept3. [...] Artykuł Babeczki bananowe ze posypkōm (Bananowe babeczki z kruszonką) pochodzi z serwisu Chop w kuchni

Chop w kuchni
Muffiny marchewkowe z orzechami 118

udaje! Czego chcieć więcej od domowego wypieku? Ano może tylko tego, żeby trochę zmienić jego formę czy też wygląd 😀 , czyli tym razem zapraszam Was na muffiny marchewkowe z orzechami. Babeczki możemy też polać lukrem, obsypać cukrowymi posypkami i będzie kolejna słodka świąteczna inspiracja. Na blogu znajdziecie też inne inspiracje na to pyszne ciacho: Ciasto marchewkowe z kremem Ciasto marchewkowe(...)piekarniku nagrzanym do 165 stopni przez około 20 minut, do suchego patyczka. Muffiny możemy też upiec w papierowych papilotkach. Formę wyjmujemy z piekarnika i  gdy lekko przestygnie wyjmujemy babeczki i studzimy je na kratce

Kulinarne przygody Gatity
Muffinki z masą krówkową 121

nieco innej formie;) Dodatek masy kajmakowej w muffinkach sprawił, że były nie tylko cudownie słodkie, ale i wilgotne. Mój Maluch od razu je pokochał, my również;) Dodatkowo część babeczek „przyozdobiłam” masą z serka mascarpone z niewielką ilością kremu czekoladowo-orzechowego. Czasem taką masą nadziewam babeczki, ale…. szczerze mówiąc, te muffinki bez masy, smakowały mi dużo bardziej;) Jednym

Smaki Na Talerzu
Kakaowa kostka z serem i figami. 117

lubi figi?! ja całkiem niedawno odkryłam zastosowanie tego wyjątkowego smaku. Dziś zapraszam na babeczki z figami!  Składniki na ciasto; 3 jajka 180 g maki pszennej 80 g cukru trzcinowego   Skworcu pół łyżeczki proszku do pieczenia   Skworcu 60 ml oleju 2 łyżki kakao   Skworcu 60 ml wody   masa serowa; 250 g twarogu 3 łyzki śmietany(...)połowy ciasto a na wierzchu wykładamy łyżkę lub więcej  masy serowej ( tak aby zakryło ciemne ciasto). Wkładamy do pieca, pieczemy około 25 - 30 min w 180C.  Babeczki studzimy, wyciągamy z formy. Na każdą kostkę wysypujemy łyżeczkę cukru lub trochę mniej, karmelizujemy za pomocą palnika do crème brule. Uważamy aby cukru nie spalić. Można zrobić je także bez cukru

Radość kipiąca uśmiechem.