sernik - 18730 przepisów (strona:397/1249)

Chałwowy sernik na zimno 94

Cześć! Z racji, że chałwę bardzo lubię a i serniki też, zrobiłam tym razem sernik chałwowy na zimno.  Zdarzało mi się piec, ale chciałam coś odmienić, no i odmieniłam. Nadarzyła się okazja i nie omieszkałam jej wykorzystać.  Trochę dumałam jak go zrobić. W momencie kiedy zaczęłam już działać włączyła się moja wyobraźnia i musiałam go zrobić(...)chwilkę podgrzałam i dolałam śmietankę.  Ostudzoną polewą polałam ciasto.  Wstawiłam na noc do lodówki a na drugi dzień mieliśmy przepyszne ciastko do kawy. Smacznego! Lidka Artykuł Chałwowy sernik na zimno pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Seromakowiec z domową galaretką pomarańczową 152

też dodać je do maku. Do maku dodać też skórkę startą z połowy pomarańczy. Gdy mak nieco ostygnie, zająć się obiema warstwami ciasta. Oddzielić białka od żółtek przeznaczonych na sernik. Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę. Jajka do masy makowej zmiksować z cukrem. Dodać do maku i dokładnie wymieszać. Masło na serową warstwę zmiksować(...)dokładnie łyżką. Na podpieczony spód wyłożyć najpierw masę makową. Wyrównać powierzchnię. Na masę makową wyłożyć kilka kleksów masy serowej. Równo rozprowadzić, a następnie wyłożyć resztę masy serowej. Wyrównać powierzchnię. Sernik piec w temperaturze 180 stopni C. ok. godziny. Po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika i jeszcze potrzymać w środku ciasto. Po ok. kwadransie wyjąć ciasto z piekarnika i zsunąć

Weekendy w domu i ogrodzie
Łatwy i szybki piernik 107

piekłam w keksówce o wymiarach 20×10. Zobacz też: Proste ciasto z gruszkami Oszukany sernik na kruchym cieście Proste ciasto bananowe Muffinki czekoladowe Wściekła szarlotka Babci Zosi Sernik wiedeński z rodzynkami Sernik wiedeński z rodzynkami Przepis na łatwy i szybki piernik Drukuj przepis Porcji: forma o wymiarach 20x10 Czas gotowania: 1,5 godziny Składniki pół szklanki

Kuchnia Bazylii
Sernik gotowany 181

Super przepis na sernik gotowany . To sernik gotowany na herbatnikach. Aby go zrobić nie potrzebujesz zatem piekarnika. Wystarczy ugotować masę serową w garnku i wyłożyć na spód z gotowych herbatników. Pycha! - sernik bez pieczenia - z pyszną polewą z czekolady  - na herbatnikach lub na biszkoptach

AniaGotuje.pl
Sernik piernikowy 164

szczyptą soli na sztywną pianę, dodajemy do masy serowej i bardzo delikatnie mieszamy. Masę serową wykładamy na spód piernikowy i pieczemy w 170 st. C przez 70 minut. Gdy sernik zacznie brązowieć zmniejszamy temperaturę do 150 st. C. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku

Cynamonowe szczęście
Seromakowiec 153

oznacza, że czas zaplanować obok prezentów również świąteczne wypieki. To jak, sernik, czy makowiec? A może kompromis? Ludzi dzielimy na tych, którzy kochają makowca i tych, którzy kochają sernik. Jak więc ich pogodzić i zadowolić wszystkie podniebienia w domu? Seromakowiec przychodzi na ratunek, czyli połączenie obu smaków. Ciasto jest stworzone z dwóch mas: serowej i makowej, które(...)połączeniu tworzą pyszny deser i dodatek do kawy. Zasmakuje nawet tym, którzy nie lubią ani sernika ani makowca. U mnie seromakowiec jest w wersji bez spodu i polewy, ale można go przygotować również na spodzie z herbatników lub ciasta kruchego i oblać lukrem. Pycha! Składniki Masa serowa 0,6 kg sera sernikowego 4 jajka 4-5 łyżek cukru łyżeczka cukru

Analiza Smaku
Choinka – Makowiec z ciasta francuskiego 162

pieczemy ok 20 min w 200st aż zacznie się rumienić. Ostudzony wypiek oprószamy cukrem pudrem. Zobacz też: PIERNIKI i PIERNICZKI Przepisy na pierniczki, pierniki oraz wypieki z przyprawami korzennymi SERNIKI Sernik – przepisy na serniki MAKOWCE Makowiec ucierany Makowiec i przepisy na ciasta i dania z makiem CIASTA Z KREMEM Ciasta z kremem – przepisy Artykuł Choinka

Dorota Smakuje
Sernikobrownie 330

Sernikobrownies na spodzie brownie to wspaniała propozycja na sernik pieczony z dodatkiem wanilii. Do tego czarna, lustrzana polewa oraz świąteczne, słodkie dekoracje. To bardzo nowoczesny sernik zimowy. - super pomysł na świąteczne ciasto - sernik pieczony, który długo zachowuje świeżość - można do niego użyć zarówno czarnego, jak i ciemnego kakao

AniaGotuje.pl
Sernik z suszonymi śliwkami 121

okresie zimowym. Przed Bożym Narodzeniem jednak zawsze uzupełniam ich zapas. Koniecznie muszą znaleźć się w świątecznym bigosie, kompocie, pieczonym schabie a także w świątecznych wypiekach. Jednym z nich jest sernik z suszonymi śliwkami. Przygotowany na spodzie z kakaowych herbatników z dodatkiem nutelli, puszysty i mocno wilgotny smakuje obłędnie. Składniki: Spód: 200 g kakaowych herbatników 3 łyżki masła 1 czubata(...)Kilka śliwek odkładamy do ozdobienia ciasta. Pozostałe kroimy na ćwiartki i delikatnie wciskamy w masę serową. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150º. Pieczemy ok 60-65 minut. Upieczony sernik pozostawiamy w wyłączonym piekarniku na 30 minut, następnie uchylamy drzwiczki i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Po wystudzeniu ciasto wstawiamy na kilka godzin do lodówki (najlepiej na całą noc. Masło

Fascynacje Ani
Sernik bez spodu 115

Serniki to chyba(...)jedne z najbardziej popularnych ciast, które cieszą się największym powodzeniem szczególnie w czasie świąt i rodzinnych uroczystości. Sernik raczej uchodzi za dość wymagające i pracochłonne ciasto. Continue reading Sernik bez spodu at Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

PysiaGotuje.pl
Sernik zebra 139

Pyszny czekoladowy sernik, który wyglądem przypomina paski zebry. Prosty do zrobienia i zaskakujący w smaku.  Składniki (blaszka 23/33): ser twarogowy lub z wiaderka 1,5 kg, masło 200 g, jajka 7 szt cukier 300 g, budyń śmietankowy 1,5 szt, budyń czekoladowy 1,5 szt, kakao 3 łyżki, polewa: czekolada mleczna 1,5 tabliczki, mleko 5 łyżek, dodatkowo(...)łyżki masy jasnej, a następnie masę ciemną, jedna warstwa na drugą. Na dno piekarnika kładziemy blaszkę z niewielką ilością wrzącej wody, dzięki której w piekarniku panuje wilgoć i sernik nie pęka. Ciasto wstawiamy do piekarnika i pieczemy w 160 st. C przez ok. 110 min. po upieczeniu nie należy otwierać piekarnika jeszcze przez 30 min. Upieczony sernik odstawiamy

kulinarne odsłony pati
pyszny sernik truskawkowy z kruszonką na biszkoptach... 167

Truskawki umyte bez szypułek wymieszać z mąką ziemniaczaną i wyłożyć na wierzch sernika, można również użyć truskawek z kompotu odsączone z soku lub mrożone po odmrożeniu. Miękkie masło wyrobić palcami z mąką, cukrem na kruszonkę, rozsypać na truskawkach. Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, serniki piec około 55 minut, najlepiej upiec wieczorem i do rana zostawić(...)formach do wystudzenia - najlepszy, najsmaczniejszy , mocno truskawkowy sernik na spodzie z biszkoptów z chrupiącą kruszonką..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
PLACKI Z TWAROGU 117

przygotowaliście sernik i został Wam twaróg zapraszam po pomysł Placki z twarogu na sernik, delikatne, lekko słodkie, podane z cukrem pudrem, miodem, dżemem lub czekoladą na gorąco/polewą to idealny pomysł na deser, śniadanie lub przekąskę w ciągu dnia. Idealne na ciepło, pyszne! Z dodatkiem mąki pszennej i kukurydzianej (stąd kolor;), bez proszku do pieczenia. Polecam także(...)dodatki, do placuszków można śmiało dodać rodzynki, suszoną żurawinę, większą szczyptę kakao lub pastę z wanilii. Będzie pysznie! SKŁADNIKI: 470 g twarogu na sernik 2 duże jajka 1 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki kukurydzianej 1 opakowanie cukru z wanilią opcja: płaska łyżeczka cukru pudru szczypta soli olej do smażenia do podania: cukier puder, dżem, miód, cukier trzcinowy, polewa

Zasmakuj Kuchni
SZYBKI PIANKOWY SERNIK. Z BRZOSKWINIAMI i CZEKOLADOWĄ KRUSZONKĄ 135

Bardzo szybki i prosty przepis na sernik, o delikatnej, wręcz piankowej strukturze. Robi sie go migusiem, i zaręczam, że poradzą sobie z nim nawet osoby, które jak to się mówi potrafią przypalić wodę na herbatę 😎  Przy robieniu korzystałam z miksera, ale jeśli nie posiadamy takowego sprzętu - i ze spodem, i z masą serową poradzimy sobie bez niego(...)szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki kakao 2 żółtka Z wszystkich podanych  składników zagnieść kruszonkę. Całość podzielić na 2 części: większa posłuży za spód sernika, mniejszą posypiemy wierzch. Masa serowa: 1 kg serków dowolnych homogenizowanych waniliowych (osobiście polecam serki Rolmlecz, ale inne też mogą być) 0,5 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 100 g  roztopionej

Walijskie Pichcenie
Sernik kawowy 152

mieszamy mikserem do połączenia składników.  Biszkopty układamy na spód tortownicy, skrapiamy roztopionym masłem.  Na ciastka wylewamy masę serową, wygładzamy powierzchnię.  Nagrzewamy piekarnik do 190 stopni, pieczemy sernik(...)minut, ustawiając piekarnik góra-dół.  Po tym czasie obniżamy temperaturę do 150 stopni, pieczemy 30 minut. Następie obniżamy do 120 stopni, pieczemy 30 minut. Wyłączamy piekarnik i zostawiamy sernik na 15-20 minut, następnie lekko uchylamy drzwi i pozostawiamy do wystudzenia całkowitego

Życie zaczyna się w kuchni

Proponowane wyszukiwania