Sernik z bezą na kruchym i pod kruchym ciastem Chcąc sprostać oczekiwaniom ( przez grzeczność nie nazwę ich wymaganiami ) jednego z domowników, upiekłam sernik z bezą. Beza, kruchy spód - zgodnie z życzeniem. Nawet rodzynkom nie powiedziałam nie. Serniczek na wielkanocny stół musi być smaczny długo po upieczeniu, bo wraz z innymi słodkościami wyjadany jest etapowo, na zakładkę(...)nagrzanego do 180 stopni, pieczemy 20 min, zmniejszamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy około 50 minut. Wyłączamy piekarnik i studzimy wypiek w nim przynajmniej przez godzinę ( w zamkniętym ). Sernik jest płaski, nie opada znacząco - przy bezie ewentualne zapadki po prostu nie są widoczne. Masa jest bardzo delikatna i kremowa. Bateria wytrzymała
Kronika PiekarnikaProsty i pyszny sernik z mojego ulubionego egzotycznego owocu, czyli mango. Puszkę pulpy mango kupiłam jakiś czas temu i tak sobie leżała na dnie szafki. Najczęściej pulpę wykorzystuję do przygotowania ekspresowego mango lassi, ale tym razem pomyślałam o zrobieniu z niej sernika, szybkiego i prostego, czyli najlepiej na zimno. W szafce leżały też beziki, więc trafiły do sernika jako
Bernika - moj kulinarny pamietnikDzisiaj przedstawiam Wam przepis na fantastyczny sernik z mlekiem w proszku. Przepis pochodzi ze strony Słodko-słodka. Sernik wychodzi bardzo puszysty nie opada za bardzo po upieczeniu i znika bardzo szybko.Na święta czy jakieś specjalne okazje będzie jak znalazł.Serniki u mnie lubią wszyscy więc często gości na stole tak bez okazji :). SKŁADNIKI blaszka o wymiarach 25x36cm
Mała w garnku mieszaSernik jest idealnym ciastem na każdą okazję. W tym wpisie prezentuje w wersji na zimno z dżemem i biszkoptami! Składniki: 500g sera twarogowego 20g żelatyny + 50ml gorącej wody 50g erytrytolu 100g dżemu z czarnej porzeczki 50g biszkoptów okrągłych kakao do posypania Sposób przygotowania: Ser twarogowy wymieszać z rozpuszczoną żelatyną i erytrytolem. Na wyłożoną formę nałożyć połowę porcji masy(...)masę nałożyć dżem z czarnej porzeczki, a następnie biszkopty. Na tę warstwę nałożyć masę serową. Wierzch posypać kakao. Sernik włożyć do lodówki na 2-3 godziny. Smacznego
Truskawkowa Fiestaczekoladowe. Przygotuj tak 12 muffinek. Wstaw blachę z muffinami do piekarnika i piecz je przez 17-18 minut. Po wyjęciu z piekarnika studź na kratce i podawaj po przestygnięciu. SERNIK DYNIOWY Przygotowanie : 1 h 10 minut Zanim zrobiłam ten sernik nie do końca potrafiłam sobie wyobrazić ten smak, a jest genialny. Naprawdę warto sięgnąć po ten przepis, szczególnie(...)sezonie na dynie. Składniki i sposób przygotowania: Cały przepis znajdziesz tu: SERNIK DYNIOWY CIASTO DYNIOWE Z CZEKOLADĄ Przygotowanie : 1 h Połączenie dyni i czekolady jest jednym z najczęściej wykorzystywanych, ale nic w tym dziwnego, jest przepyszne. Zachęcam do wypróbowania tego przepisu. Składniki i sposób przygotowania: Cały przepis znajdziesz tu: CIASTO DYNIOWE Z CZEKOLADĄ MUFFINY DYNIOWE Z FIGAMI Przygotowanie
nietylkopasta.plTrwająca jesień natchnęła mnie, by upiec sernik z masłem orzechowym, który od sierpnia pojawia się na różnych blogach. Ci, którzy zaglądają tu od czasu do czasu wiedzą, że nie lubię serników ze spodami, ale w przypadku tego wypieku postanowiłam zaryzykować. Nie byłabym sobą, gdybym tego spodu nie zrobiła według własnych upodobań, czyli bardziej słono niż słodko. To był strzał(...)masłem orzechowym i mlekiem. Do masy dodać cukier waniliowy i cukier trzcinowy oraz jajka. Ponownie zmiksować. Masę przełożyć do tortownicy. Piec 90 minut. Następnie uchylić drzwiczki piekarnika i pozostawić sernik do ostudzenia. Przed podaniem schłodzić w lodówce lub nocą na balkonie
Weekendy w domu i ogrodzieChyba już wiele razy na stronach mojego bloga , wspominałam o mojej miłości absolutnej do serników:) Kiedy uda mi się odszukać ciekawy przepis, niezwłocznie z niego korzystam. Sernik z jabłkami i kruszonką jest wśród hitów w moim domu. Mam nadzieję, że podobnie jak Ja Wy również zakochacie się w tym serniku. Niezwykle apetycznym wypełnieniem jest kruszonka. Ciekawostką jest(...)miksera lub do miski i zrobić kruszonkę. Gotową masę serową wyłożyć na podpieczony spód, następnie podpieczone jabłka i całość posypać kruszonką. Piec 60 minut w 160 stopni. Smacznego:) Artykuł Sernik z jabłkami i kruszonką pochodzi z serwisu
gotuj ze mnąpracy! Zainteresowanych oczywiście zapraszam na kolejne szkolenia – terminy możecie zobaczyć TUTAJ W OFERCIE KURSU ZNAJDZIEMY M.IN: • CIASTA BAZOWE : biszkopt jasny, biszkopt ciemny, ciasto kruche, ciasto parzone, ciasto drożdżowe, sernik idealny, ciasto bezglutenowe/wegańskie • WYPIEKI NA PODSTAWIE PRZEPISÓW BAZOWYCH: ciasta/torty, tarty, ptysie, drożdżówki, serniki • WYPIEKI Z UŻYCIEM MUSÓW, KREMÓW, ŻELEK • TEMPEROWANIE CZEKOLADY I DEKORACJE NA BAZIE CZEKOLADY – plastry
Ostra na SłodkoNastępnie dodać rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę i jeszcze raz wszystko zblendować. Masę serową wylać na na biszkoptowy spód, wyrównać powierzchnię i wstawić do lodówki na ok. pół godziny. Wyjąć sernik z lodówki, na wierzch położyć pokrojone brzoskwinie. Na wierzch wylać przestudzoną, lekko tężejącą galaretkę. Sernik wstawić do lodówki do całkowitego stężenia
Healthy food explorerJagody, to owoce sezonowe, które bardzo krótko cieszą nas swoją obecnością. Trzeba więc to maksymalnie wykorzystać. Dzisiaj zaproponuję przepis na sernik na zimno z dodatkiem dużej ilości tych owoców. Ciasto jest delikatne i nie zbyt słodkie. Po zanurzeniu w nim widelczyka - przebijamy się najpierw przez warstwę delikatnej śmietanki, następnie masy jagodowej, żeby zakończyć na chrupiącym spodzie o smaku czekolady(...)jednego naczynia i ubijać, do otrzymania gęstej masy. Przed końcem ubijania dodać cukier puder, cukier waniliowy oraz Śmietan-Fixy. Gotową masę śmietanową wyłożyć na warstwę jagodową naszego sernika (fot.6) . Wyrównać i ponownie wstawić całość do lodówki - tym razem najlepiej na całą noc. Na drugi dzień przygotować dekorację. Jagody umyć i bardzo dobrze wysuszyć - tak żeby nie było
Świat Ciastamiksujemy do momentu połączenia składników. W kolejnym etapie wlewamy roztopione masło. Z pozostałych nam białek, odlewamy ok. 2, a resztę ubijamy na sztywną pianę. Gdybyśmy dodali wszystkie białka, nasz sernik mógłby stać się zbyt twardy. Ubite białka mieszamy delikatnie z serem. Wykładamy na wcześniej przygotowanie kruche ciasto. Pieczemy w temperaturze 180 stopni funkcja góra dół przez około 60 minut(...)adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Tradycyjny Sernik pochodzi z serwisu Przepiski.pl
Przepiski.plPrzepis na to ciasto dostałam od koleżanki - jest szybkie, łatwe i bardzo smaczne. Pasuje na każdą okoliczność a z filiżanką kawy smakuje idealnie.. ;)
Prosty przepis naminut w temperaturze 165°C - 170°C. Po upływie czasu pieczenia wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik na około 15 minut, następnie uchylić drzwiczki piekarnika i pozostawić sernik do całkowitego wystudzenia. Można kroić od razu po wystudzeniu :). Smacznego
Opowieści z piekarnika