chleb - 25827 przepisów (strona:395/1722)

Pasta rybna z ogórkiem 93

Skoro ostatnio bardzo często piekę chleb, to wiadomym jest, że i do tego chleba  jest potrzebne tak zwane smarowidło. Nie przepadam za gotową wędliną, więc robię rożne pasty, żeby urozmaicić nasze codzienne kanapki. Dziś mam dla Was pyszną i bardzo prostą do zrobienia pastę. Pasta rybna z ogórkiem powstała na bazie białego sera i wędzonej makreli. W domu(...)uwielbiamy, jest idealna do świeżego domowego chlebka. Kulinarne inspiracje Na blogu znajdziecie także inni pomysły na pasty do chleba: Pasta buraczana z czerwoną fasolą Ajvar (ajwar) bałkańska pasta warzywna Zielony hummus, pasta z bobu Pesto z kolendry Pasta z bobu z białym serem Pasta łososiowa z kaparami Guacamole, pasta z awokado Pasta z łososia Hummus, pasta z cieciorki Pasta

Kulinarne przygody Gatity
Chleb pszenny na drożdżach / Wheat bread yeast 109

Scroll down for recipe in English. Dzisiaj łatwy przepis na chleb pszenny na drożdżach. Łącznie z pieczeniem przygotowanie go zajmie Wam troszkę ponad 2 godziny. Ja uwielbiam swoje domowe pieczywo, ten zapach wydobywający się z piekarnika jest uzależniający, sprawia, że marzysz o własnym chlebie podanym do każdego śniadania :) Składniki: 20 g. świeżych drożdży 1 łyżka cukru 130 g. lekko ciepłego(...)przykryj naczynie pokrywką. Wstaw do pieca i piecz 15 minut. Następnie zdejmij pokrywę i piecz już bez niej 40 minut. W połowie całkowitego czasu pieczenia przełącz na grzanie dolne. Chleb wyjmij z naczynia i ostudź na kratce. Today, an easy recipe for wheat bread on yeast. Including baking, it will take you a little over 2 hours to prepare

Delicious Place
Pszenno-żytni chleb ze słonecznikiem 74

Pszenno-żytni chleb ze słonecznikiem – pyszny chleb z chrupiącą skórką. Do jego przygotowania użyłam zwykłej mąki pszennej typ 550 oraz … Przeczytaj cały artykuł Artykuł Pszenno-żytni <span>chleb ze słonecznikiem</span> pochodzi z serwisu My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Pasta z makreli 76

tygodniu (od 16-23 października) w szkołach prowadzona jest akcja “Tydzień Dobrego Chleba”. Aby i Was zachęcić do jedzenia zdrowego chleba – najlepiej wypiekanego na zakwasie – przygotowaliśmy smaczny dodatek do pieczywa. Jest on nam dobrze znany z domów rodzinnych, prosty do wykonania i niezmiennie smaczny. Zdrowe, bogate w witaminy składniki pasty z makreli idealnie komponują się

niecodziennikpary
Smalec z jabłkiem i cebulą 70

Smalec z jabłkiem i cebulą szczególnie smakuje z chlebem pełnoziarnistym lub żytnim na zakwasie. Wbrew pozorom dodatek jabłek i cebuli nie czyni go słodkim, są one prawie niewyczuwalne, ale nadają smalcowi dodatkowej nutki i ciekawej tekstury. My najbardziej lubimy jeść taki smalec z kiszonymi ogórkami, są również amatorzy jedzenia go z surową cebulą. Niezależnie od preferowanego chleba i dodatków zawsze

niecodziennikpary
Kryzysowy chleb na sodzie – bez drożdży 224

przepis na chleb jest przeznaczony na sytuacje kryzysowe, kiedy w piekarniach braknie chleba, drożdży w sklepie ani śladu a na zakwas nie macie czasu albo ochoty. Przepis jest niezwykle prosty, kilka ruchów łyżką, pół godziny w piekarniku i chlebek gotowy. Czas przyrządzenia: 15 min Czas pieczenia: 30 min   Składniki: (na keksówkę ok. 20 cm) 1 łyżka mleka 1/2 łyżeczki(...)klejącego się ciasta (w razie potrzeby dolej więcej maślanki). Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok. 30 min, do suchego patyczka. Moje uwagi i spostrzeżenia: Ten chleb nie smakuje mi w wersji słonej, następnym razem zrezygnuję z soli, a dodam odrobinę cukru. Taki chlebek na słodko można z powodzeniem podawać z miodem lub konfiturą. [Głosów

Słodki Blog
Najłatwiejszy chleb pod słońcem – bez wyrabiania 93

przepis na chleb wymaga tylko 15 minut pracy a efekt jaki otrzymujemy jest przepyszny. Chlebek jest bardzo dobrze wyrośnięty, lekki i z chrupiącą skórką. W dodatku można go przygotować dzień wcześniej i pozwolić mu wyrastać przez noc, a następnego dnia móc się cieszyć świeżym pieczywem. Polecam gorąco! Czas przygotowania: 15 min Czas oczekiwania: 15-27 godz. Czas pieczenia(...)godziny do wyrośnięcia. Włóż do piekarnika nagrzanego do 230°C i piecz przez 15 min, następnie zmniejsz temp. do 200°C i piecz kolejne 15 min. Po upieczeniu chleb wyjmij z foremki i pozostaw na kratce do ostygnięcia. Wskazówki: Chleb najlepiej kroić po całkowitym wystygnięciu. [Głosów: 1   Average

Słodki Blog
Chleb bananowy 100

Follow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Kiedy masz kilka przejżałych bananów, jest tylko jedna rzecz, która warto zrobić… chleb bananowy! Pokażemy Ci jak szybko zrobić chleb bananowy The post Chleb bananowy appeared first on CRAVEmonkey

CRAVEmonkey
Chleb orkiszowy z kuskusem z garnka 91

lutowej Piekarni Amber zapachniało chlebem pieczonym w garnku żeliwnym. Chleb dość nietypowo przyrządzony jest z użyciem kuskusu i dzięki niemu jest bardzo sprężysty, pulchny i bardzo wilgotny. No i najważniejsze: jest przepyszny. Przepis pochodzi z bloga From- Snuggs – Kitchen . Tegoroczny luty to miesiąc wszystkich pór roku, musimy go przetrwać a w cieple piekarnika zawsze przyjemniej. Chleb z kuskusem. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Chleb na zakwasie z rozmarynem 84

Dziś chleb prosty i bardzo smakowity, pachnący rozmarynem. Rozmaryn to zioło które uwielbiam, wystarczy dodać kilka igiełek i danie pachnie świeżością i latem. Tym razem rozmaryn wylądował w chlebie, dzięki temu jest pachnący a do tego ma chrupiącą skórkę i miękki, sprężysty miękisz. Chleb na zakwasie z rozmarynem. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pizza z tureckiego chleba Fladen 98

Zakupiłam turecki chleb zwany Fladen. Fladenbrot to najpopularniejszy turecki chleb. Zawsze pszenny, puszysty i mięciutki - bardziej w smaku przypomina bułkę niż chleb, pieczony w formie dużego okrągłego niezbyt wysokiego placka, koniecznie oblepiony sezamem. Idealnie nadał się do zrobienia pizzy. Zachęcam do skorzystania z przepisu. Pizza na Fladen. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Imbirowa konfitura z marchwi i czerwonych pomarańczy 66

chlebowych warsztatach kulinarnych w Kulinarnym Atelier   wyrabialiśmy i piekliśmy żytni chleb na 100-letnim zakwasie Hieronim według rad i wskazówek Arka Andrzejewskiego –  Chlebodawcy . Kiedy wyrobione ciasto spokojnie wyrastało w foremkach, my w tym czasie przygotowaliśmy  z Leszkiem, gospodarzem Kulinarnego Atelier dodatki do pieczywa. Pyszna pastę rybną, krem z pieczonych buraków i chrzanu oraz hummus z dodatkiem(...)papryki. Oprócz wytrawnych dodatków przygotowaliśmy również ekspresowy słodki dodatek do chleba, a była to konfitura z imbiru, pomarańczy i marchwi…. mniam. …i ta konfitura zrobiła furorę! Korzystając z tego, że w sklepach są dostępne czerwone pomarańcze postanowiłam w domu przygotować ten przepyszny dodatek do chleba. Składniki 1 kg czerwonych pomarańczy 400 g marchwi 150 g świeżego imbiru

Tajemnice Smaku
Chleb owsiany 108

dzisiejszych czasach, kiedy supermarkety zawładnęły rynkiem, trudno już o dobry chleb, który nie jest nafaszerowany zbędnymi spulchniaczami. Właśnie z tego względu już od jakiegoś czasu pieczywo kupuję sporadycznie, zwykle gdy nie mam czasu na upieczenie chleba w domu. Continue reading Chleb owsiany at Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

PysiaGotuje.pl
Jajka sadzone na grzance z szynką 111

każdą postacią są naszym ulubionym śniadaniem. Najbardziej lubię te ugotowane na miękko a zaraz za nimi to jajka sadzone koniecznie z lejącym żółtkiem, podane na grzance z dowolnego chleba do tego plaster szynki lub sera. 2 jajka plaster szynki lub sera lub to i to dowolna kromka chleba łyżeczka masła dowolna sałata pomidorki koktajlowe Rozgrzaną patelnię posmarować masłem włożyć kromkę(...)chleba zmniejszyć płomień i opiekać z każdej strony. Opieczone grzanki odkładamy na bok. Do tej samej patelni dodać odrobinę masła wbić jajka, przyprawić solą,  na chwilkę przykryć pokrywką dzięki temu białko się równomiernie zetnie. Smażymy na małym ogniu. Na przygotowanej wcześniej grzance położyć plaster szynki który można również wcześniej podsmażyć, następnie usmażone jajka. Podajemy z dowolną sałatą i pomidorkami

Andzia Pichci

Proponowane wyszukiwania