chleb - 26516 przepisów (strona:391/1768)

Chleb pszenny z maszyny 64

Taki chleb można zrobić również bez maszyny, ale ja zawsze robię w maszynie. Dużo łatwiej i szybciej. Chlebek jest super, nic się nie kruszy. Drożdże wymieszać z odrobiną ciepłego mleka, 1 łyżeczką cukru i łyżką mąki. Odstawić do wyrośnięcia. Mąkę wysypać na stolnicę, zrobić dołek i wlać do niego drożdże i pozostałe składniki. Zagnieść ciasto na gładką i sprężystą masę(...)Ostawić do wyrośnięcia. Uformować dowolny kształt chlebka. Nagrzać piekarnik do 230 C i piec chlebek 30 minut. Chlebek musi się zarumienić. Chleb jest gotowy gdy pukając w spód chlebka słychać głuchy odgłos. Wykonanie w maszynie – wszystkie składniki dodać do naczynia, nastawić na pieczenie podstawowe i czekać aż się upiecze. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Koreańskie tosty 93

tosty, które muszę przyznać zadziwiły mnie! Z pewnością są ciekawe w smaku i fajnie sobie przygotować coś nowego czasami, co i wam polecam. PRZEPIS KOREAŃSKIE TOSTY Składniki: 6 kromek chleba tostowego 3 ziemniaki ugotowane 2 jaka na twardo 1 ogórek gruntowy 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka octu ryżowego 0,5 łyżeczki soli 1/3 cebuli 150g szynki 1 łyżeczka oleju(...)drobną kostkę i podsmażamy na patelni. Ziemniaki i jajka ścieramy na tarce lub tłuczemy tłuczkiem do ziemniaków. Dodajemy odciśnięte ogórki i pozostałe składniki. Mieszamy i doprawiamy do smaku. Chleb opiekamy w tosterze lub w piekarniku albo na patelni. Na kromkę chleba kładziemy kilka czubatych łyżeczek przygotowanej pasty i przykrywamy drugą kromką, lekko dociskamy. Artykuł Koreańskie tosty pochodzi z serwisu Dorota

Dorota Smakuje
Sałatka z jabłkiem, grzankami i camembertem 82

opcja z piekarnika jest dużo lepsza. Polecam Wam obie sałatki. 1 główka sałaty lodowej 1 kwaśne jabłko połówka małej cytryny 1 op. sera Camembert garść orzechów laskowych 4 kromki chleba tostowego kilka łyżeczek żurawiny ze słoiczka 1 łyżeczka masła klarowanego 2 łyżki oleju 1 lekko kopiasta łyżeczka miodu 1 – 1,5 łyżeczki octu balsamicznego sól, pieprz Sałatę myjemy, osuszamy(...)rwiemy na mniejsze kawałki. Umieszczamy w misce. Jabłko obieramy, kroimy na pół, usuwamy gniazdo nasienne, kroimy na cienkie plasterki. Rozkładamy je na sałacie. Posypujemy orzechami laskowymi. Z chleba tostowego odkrawamy skórkę, miąższ kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane, wrzucamy chleb i smażymy na niedużym ogniu, co jakiś czas potrząsając patelnią, aż do lekkiego zarumienienia się grzanek. W garnuszku

Smaki Na Talerzu
chleb pszenno żytni 111

Wyrośnięty pieczemy w ok. 190 st. C przez ok. 60 min. Upieczony studzimy na kratce. Jeśli chcemy aby wierzchnia skórka się błyszczała to zaraz po wyciągnięciu z blaszki, gorący chleb smarujemy delikatnie smarujemy masłem

Domowy Smak Jedzenia
Chleb z płatków owsianych i jogurtu 101

sklepowych półkach możemy znaleźć wiele rodzajów chleba, ale takiego jak ten jeszcze nie jadłam. Jest to połączenie ulubionych ziaren z jogurtem i płatkami owsianymi. Ten chleb jest prosty w przygotowaniu i chyba nie może się nie udać. Przygotuj keksówkę i bierzemy się do pracy, zajmie to tylko 3 minuty.  300 g płatków owsianych górskich 500 g jogurtu naturalnego(...)mieszamy. Keksówkę wykładam papierem do pieczenia. Masę przekładamy do keksówki i dociskamy aby wypełniła ją dokładnie. Piekarnik nastawiamy na opcję pieczenia góra-dół na 170 ° C i pieczemy chleb 50 minut.  Po wyłączeniu piekarnika chlebek powinien trochę ostygnąć, a następnie wyjmujemy go z keksówki na kratkę, żeby wystygł do końca. Smakuje wspaniale

Emskie Smaki
Chleb orkiszowy z maszyny do pieczenia chleba 60

Chleb jest rewelacyjny, robię go najczęściej. Polecam bez obaw. Wszystkie składniki włożyć do maszyny, nastawić na program podstawowe, rozmiar L i włączyć maszynę. Dla mnie to jest najprostszy sposób wykonania chleba. Nastawiam maszynę wieczorem i rano mam chlebek gotowy. Wykonanie chlebka bez maszyny – drożdże pokruszyć, wsypać suche, wlać 1/4 szklanki letniej wody, dodać cukier i łyżkę mąki. Wymieszać, przykryć(...)letnią wodę i wyrośnięte drożdże. Wyrobić ciasto na gładką sprężystą masę. Włożyć ciasto do miski, przykryć i odstawić do wyrośnięcia. Dodać ziarna i ponownie ugnieść ciasto. Foremkę do pieczenia chleba posmarować tłuszczem, można obsypać ziarnami lub otrębami. Następnie włożyć ciasto, przykryć i ponownie odstawić do wyrośnięcia. Nagrzać piekarnik do 200 C i piec 35-40 minut. Polecam

Kuchnia Pokoleń
Roladki chlebowe z serem i szynką 88

Chleb tostowy z powodzeniem wykorzystać można nie tylko do tostów czy zapiekanych kanapek . Okazuje się, iż równie fajnie sprawdza się jako podstawa roladek . Proste roladki chlebowe z serem i szynką to danie, które często robię na śniadanie , chociaż podane mogą zostać również na kolację czy na lunch . Z chleba tostowego odkrawam skórkę, lekko wałkuję każdą kromkę, po czym wypełniam nadzieniem(...)podawać z ketchupem, majonezem lub sosem barbecue. Roladki chlebowe Warto wiedzieć robiąc roladki chlebowe z serem i szynką. Pieczywo tostowe , którego użyłam po rozwałkowaniu miało wielkość 12-u centymetrów. Chleb tostowy , z którego robimy roladki musi być świeży, gdyż starsze pieczywo w trakcie zwijania w roladkę może popękać. Roladki wypełniłam mieszanką trzech serów żółtych. Był to ser cheddar, gouda oraz

MeCooks
Chleb pełnoziarnisty ze słonecznikiem 79

czas dopada mnie szał pieczenia, jak właśnie teraz. A jest to z korzyścią dla wszystkich. Ja mam smaczne pieczywo, Wy macie fajne nowe przepisy. Teraz zatem przepis na pełnoziarnisty chleb ze słonecznikiem. Wyszedł bardzo smaczny, ciężki (ale nie zbity), mocno słonecznikowy. Fani pełnoziarnistego pieczywa zakochają się w nim, nie mam co do tego wątpliwości. »»» CZYTAJ DALEJ

Marder&Marder Manufacture
Przepis na brioche 82

Bardzo ciekawą opcją są burgery🍔 z brioszką, oczywiście te wegańskie - nie białkowe. Słodkawe pieczywo jako podstawa burgera🍔, to nie jedyna opcja zastosowania tej bułki🥐, czy też chleba 🍞.   👉Jak zrobić brioche❓     Ok❗ Ale dziś nie pomysł na śniadanie, czy też obiad tylko przepis na chleb🍞 brioche. Robota podobna jak każdego chleba🍞, czy też bułki🥐; składniki, łączenie

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Chleb z ziołami 80

Dzisiaj chleb z ziołami. Jakie tam lubicie, możecie dodać takie zioła, jakie chcecie, co tam Wam w duszy gra. Łatwy w zrobieniu, bo wyrabia się go łyżką (lub robotem kuchennym) i piecze w foremce. Fajny, niesamowicie pachnący ziołami, smaczny, łatwy w zrobieniu. Potrzeba czegoś więcej? Nam to wystarczy. Zatem mamy dla Was ten przepis, powinniście go sprawdzić. »»» CZYTAJ DALEJ

Marder&Marder Manufacture
Curry z Arbuza i Chleb Naan 85

Curry z arbuza i chleb naan to niezwykle interesujące danie, które pochodzi z indyjskiego stanu Radżastan. Jest to region znany ze swojej bogatej kultury kulinarnej i curry z arbuza jest jednym z wielu ich wyjątkowych dań. Historia curry z arbuza jest trudna do prześledzenia, ale wiadomo, że arbuzy zostały sprowadzone do Indii przez Arabów w XII wieku. Arbuz jest owocem(...)warzywem — zdania na ten temat się różnią, które w kuchni indyjskiej jest wykorzystywane na wiele różnych sposobów. Jednym z nich jest właśnie curry z arbuza. Curry z Arbuza i Chleb Naan Curry z arbuza może mieć różne rodzaje i odmiany. Najbardziej popularne są curry słodkie i pikantne. Słodkie curry z arbuza jest przygotowywane z dodatkiem mleka kokosowego pomidorów dyni

RafalCook
PROSTY CHLEB PSZENNO - ŻYTNI 73

Chleb z garnka znają chyba wszyscy 😎 Zrobienie go nie wymaga od nas wielkich umiejętności, ani super nakładów. Możemy upiec go w garnku (bez plastikowych elementów) lub w jakimkolwiek naczyniu żaroodpornym. Do środka możemy dodać ulubione dodatki: słonecznik, siemię lniane, czarnuszkę albo tak jak ja prażoną cebulkę.  Składniki:  250 g mąki pszennej typ 750 250 g mąki żytniej razowej(...)około 40 - 50 minut. Ciasto powinno widocznie zwiększyć swoją objętość. W tym czasie nagrzewamy piekarnik do 220 st.  i wstawiamy do środka naczynie, w którym będziemy piec chleb, by się nagrzało ( musi być porządnie nagrzane).  Wyrośnięte ciasto wykładamy na posypany mąką blat stołu i krótko wyrabiamy.  Do gorącego (ostrożnie!) żeliwnego garnka lub naczynia żaroodpornego wkładamy nasze ciasto

Walijskie Pichcenie
Pasta bezrybna – wegańska wędzona pasta | DIETA 1800 KCAL 101

Przepisy są proste i głównie składają się z nieprzetworzonych składników. Ebook znajdziesz tutaj – https://www.estante.pl/produkt/kulinaria/kuchnia-roslinna/weganskie-jadlospisy-1800-kcal/ Pasta bezrybna z tofu – kalorie i makroskładniki Porcja tej pasty z chlebem żytnim i ogórkiem kiszonym to 495 kalorii . Przepis jest zbilansowany pod kątem makroskładników. W porcji znajdziesz: 60 g węglowodanów 22 g białka 17 g tłuszczy Całość składa się na śniadanie(...)bezrybna tofu wędzone musztarda oliwa sos sojowy płatki drożdżowe koncentrat pomidorowy Tofu, musztardę, oliwę, sos sojowy, płatki drożdżowe i koncentrat pomidorowy zblenduj lub rozgnieć widelcem. Gotową pastą posmaruj kromki chleba żytniego. Podawaj z ogórkiem kiszonym. DOKŁADNY PRZEPIS ZNAJDZIESZ W EBOOKU Jakie są zalety tej pasty z wędzonym tofu? Ta wędzona pasta bezrybna jest pełna białka pochodzenia roślinnego i zdrowych tłuszczów

Via Gusto

Proponowane wyszukiwania