chleb - 25827 przepisów (strona:391/1722)

Chleb mieszany z truskawkami na zakwasie 62

Dziś całkiem przyjemny dla oczu i jakże smakowity bochen chleba dla smakoszy domowego pieczywa. Potrzebne będą Wam czipsy z truskawek , które można zakupić ale można też zrobić samemu. Chleb ma jedyny i niepowtarzalny smak a znakomicie smakuje z wędliną, serem, czy twarogiem, polecam. Chleb z czipsami. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Francuskie grzanki z pieca Croque Madame 53

Pieczenie 15 min. Kalorie 260 kcal Słynne francuskie pieczone tosty z beszamelem i jajkiem sadzonym. Śniadaniowe chrupiące grzanki skąpane w beszamelu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 4 duże kromki wiejskiego chleba 4 łyżki tartego sera cheddar gruyere 4 plastry szynki dobrej jakości 1 łyżeczka miękkiego masła 1 łyżeczka musztardy dijon 2 jajka ściółkowe 1 łyżka oleju rzepakowego BESZAMEL 2 łyżki masła(...)/francuskie-grzanki-500x375.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2021\/06\/francuskie-grzanki-480x270.jpg"],"description":"S\u0142ynne francuskie pieczone tosty z beszamelem i jajkiem sadzonym. \u015aniadaniowe chrupi\u0105ce grzanki sk\u0105pane w beszamelu.","keywords":["beszamel","chleb","jajko","musztarda","ser cheddar","szynka","croque madame","francuskie grzanki","grzanki z beszamelem","sos beszamelowy","jajko sadzone","grzanki z jajem sadzonym"],"author":{"@type":"Person","name":"Pawe\u0142 Clad"},"datePublished

ProstePesto.pl
Chleb na sodzie z karmelizowaną cebulką 59

jeden z najszybszych i przepysznych chlebków. Robi się go błyskawicznie i potem szybko znika. Zapach cebulki podczas pieczenia chleba roznosi się po całym domu i wszyscy nagle robią się głodni. Wykonanie jest bardzo proste i wychodzi każdemu, polecam. Jest to nieduży bochenek ale chleby na sodzie zawsze powinno robić się małe aby zjeść na jeden raz. Potem robią się twarde(...)czyli pieczemy małe bocheneczki ale zawsze są świeże. Pachnący chleb na sodzie. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pszenno - żytni zakwasowiec z rodzynkami 68

Pyszny, domowy chleb na zakwasie zachwyci każdego. I Ty możesz taki mieć w swoim piekarniku, to nic trudnego. Zachęcam do wypiekania własnego chleba, organizm Wam podziękuje. Wystarczy zrobić zakwas i do dzieła, zapraszam. Chleb na zakwasie z rodzynkami. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Cukinia faszerowana tuńczykiem i ricottą FIT 50

Składniki na 4-6 porcji: – 3 cukinie – 250g ricotty – 170g tuńczyka w oliwie – 100ml mleka – 3 jajka – 1 cebula – 50g parmezanu, tartego – 1 kromka chleba – 2 łyżki bułki tartej pełnoziarnistej (lub bezglutenowej) – 1 łyżka oliwy – sól, pieprz Cukinie kroimy wzdłuż na pół i pieczemy w 180 stopniach przez 10 minut, studzimy. Kromkę chleba rwiemy na kawałki i zanurzamy w mleku(...)drobno pokrojoną cebulę. Ostudzone cukinie wydrążamy za pomocą łyżeczki i podsmażamy z cebulą, aż prawie całkowicie odparuje. Zawartość patelni studzimy i przekładamy do miski. Następnie dodajemy odciśnięty z mleka chleb, ricottę, tuńczyka i jajka, mieszamy. Do masy dodajemy parmezan, doprawiamy i mieszamy. Tak przygotowaną masą wypełniamy wydrążone cukinie. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wierzchy posypujemy bułką tartą

Be Fit Be Strong
Koreczki w 3 mięsnych wersjach 51

oliwek 120 g sera camembert 4 plastry szynki 8 sztuk pieczarek marynowanych 2 sztuki ogórka konserwowego 2 laski grubego kabanosa 80 g sera feta kawałek ogórka szklarniowego 1 kromka chleba pumpernikiel Dodatkowo: olej do smażenia przyprawy do mięsa (zioła, sól, przyprawa do kurczaka) wykałaczki do szaszłyków Przygotowanie: Wersja I (z kurczakiem): Mięso podzielić na 8 kawałków, podsmażyć na oleju(...)mozzarella na 8 równych części. Wersja II (z szynką): Sera camembert pokroić na 8 trójkącików, a ogórki na dowolnej wielkości kawałki. Wersja III (z kabanosem): Kabanosa, ser fata i chleb pokroić na 8 części, a ogórka w grubsze plasterki. Nabić wyżej wymienione składniki na patyki do szaszłyków w dowolnej kolejności. Ja nabijałam w kolejności: I. Pomidor, ser mozzarella, mięso

KuchniaWeDwoje.pl
Schab w migdałowej skorupce 45

cebula sól, pieprz Marynata: 350 ml białego wina 10 ziarenek czarnego pieprzu 3 goździki 3 łyżki miodu Skorupka migdałowa: 30 g masła 50 g migdałów 1 kromka tostowego chleba 1 łyżka miodu 1 żółtko sól, pieprz Przygotowanie: Schab umyć, przełożyć do worka foliowego, wlać wino. Dodać ziarenka pieprzu oraz goździki. Szczelnie zamknąć worek, włożyć do miski i odstawić do lodówki(...)marynatą. Całość piec 1 godzinę 3o minut w temperaturze 200 stopni, co jakiś czas podlewając mięso winną marynatą. Skorupka migdałowa: Masło rozpuścić, wystudzić. Dodać lekko pokruszone płatki migdałowe, posiekany chleb tostowy, miód oraz żółtko. Całość dokładnie wymieszać i przyprawić solą oraz pieprzem. 15 minut przed końcem pieczenia, wyłożyć na mięso skorupkę migdałową. Mięso należy bardzo delikatnie kroić, ostrym nożem, ponieważ

KuchniaWeDwoje.pl
Chleb mieszany na zakwasie z drożdżami 55

Pyszny bochen dziś na stole. Użyłam tutaj mąki mieszanej i zarówno zakwasu jak i drożdży, dzięki temu chleb ma smak zakwasu - lekko kwaskowy a dodatkowo szybko wyrasta. Chleb ma chrupiącą skórkę i sprężysty miękisz, jest pyszny. Chleb na mąkach mieszanych. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Bułki dla Elfów 58

Bułki orkiszowe dla Elfów Bułki dla Elfów, właściwie chleb dla Elfów występują w jednej z pobocznych przygód Wiedźmina. Geralt rozmawia z Toruviel, elfką, która wraz ze swoimi współbratymcami przebywa w jaskini na Brzegu. Prosi ona Wiedźmina o kupno 4 bochenków chleba. Elfy, by zachować swoją godność i niezależność od ludzi, proszą o to właśnie Geralta, by choć na chwilę uśmierzyć(...)głód. Dają Geraltowi 20 orenów na 4 bochenki i tyle może kupić, ale również może dołożyć z własnej kieszeni kilka orenów i kupić więcej chlebów w moim przypadku bułek. Na zakończenie mojej przydługiej wypowiedzi piekarz, Alex i ja, życzymy Ci smacznego. 🥖 – 3 ⏰ – 100-110 minut 🗡️ – Wiedźmin Oczywiście potrzebujemy naprawdę kilku składników 4 szklanki mąki orkiszowej białej

RafalCook
Chleb Drwala bez zagniatania 70

Uwielbiam chleb Drwala i piekę go często, tutaj wersja bez zagniatania. Chleb ma mięciutki i sprężysty miąższ i chrupiącą skórkę. Zachęcam do wypróbowania. Chleb Drwala. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Błyskawiczny chleb orkiszowy z ziarnami 71

Pyszny bochen dziś przedstawię. Chleb robi się szybko, pięknie rośnie, smakuje wybornie. Wrzucamy składniki do misy, wyrabiamy a potem to już jak w tytule błyskawicznie. Zachęcam do pieczenia, bo nic nie zastąpi chleba wypiekanego w domowym zaciszu. Chleb orkiszowy na drożdżach. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Chleb z garnka na zakwasie przesypywany kakao 74

Przepis na chleb pochodzi z grupy na Fb Piekarnicza Brać. Chleb jest pyszny, ma sprężysty i aromatyczny środek oraz chrupiącą skórkę i najbardziej smakuje z masłem. Polecam do upieczenia. Chleb pszenny na zakwasie żytnim przesypywany kakao. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
PSZENNY CHLEB NA ŻYTNIM ZAKWASIE 96

Mięciutki, leciutki i pyszny chleb na żytnim zakwasie. Z chrupiącą, dobrze wypieczoną skórką na zewnątrz. Łatwy w przygotowaniu, wymagający jednak dokładnego wrabiania (najlepiej przy użyciu końcówki do ciast drożdżowych, tzw. haka) i kilkugodzinnego wyrastania. Ciasto jest plastyczne, pięknie rośnie, nie opada po włożeniu do pieca, a gotowy chleb jest pełen pęcherzyków powietrza. Rodzynki są pysznym akcentem i świetnie tu pasują(...)stopni C, bez termoobiegu. Na spód piekarnika wkładamy płaskie naczynie, np. żaroodporną foremkę i wypełniamy ją wrzątkiem. Kratkę z wyposażenia umieszczamy jeden poziom poniżej środkowego. Ostrożnie odklejamy folię z chleba (dzięki natłuszczeniu powinna łatwo odchodzić) i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 15 minut w temperaturze 220 stopni C, a następnie 30 minut w 200 stopniach C. Ostrożnie wyjmujemy z formy, studzimy

cool and minty
Duński chleb żytni - Rugbrød 71

Rugbrød med surdej) Nie samym makaronem żyje człowiek. Czasami można się też pobawić w pieczenie chleba. Przedstawiam zatem duński Rugbrød. Chleb pieczony powszechnie w duńskich domach, na który każda praktycznie rodzina ma własną, przekazywaną z pokolenia na pokolenie receptę. Nie oszukujmy się, ten chleb to cegła  😜 . Uderzenie nim kogoś mogłoby być uznane za atak z "użyciem niebezpiecznego narzędzia

Pasta Po Polsku
CHLEB PSZENNO-ŻYTNI NA DROŻDŻACH. Z SIEMIENIEM I PRAŻONĄ CEBULKĄ 102

Prosty w wykonaniu i bardzo przyjemny w jedzeniu 😁 chleb.  Wykonany z mąki mieszanej. Ma fajną strukturę i nie kruszy się zupełnie, nawet po kilku dniach. Oczywiście możemy wzbogacić go dowolnie o ulubione dodatki: ziarno słonecznika, dyni, suszone pomidory ... Polecam bo przepis jest bardzo prosty i nie wymaga od nas super zdolności w wypiekaniu pieczywa 😉😍 Składniki: 250 g mąki pszennej(...)krótko wyrabiamy. Następnie przekładamy je do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub bułką tartą foremki. Odstawiamy ponownie do wyrośnięcia na około 30 minut. Przed włożeniem do piekarnika możemy chleb naciąć lub posypać dowolnymi ziarnami. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190st około 50 minut. Po upieczeniu chleb wyjmujemy z foremki i studzimy na kratce

Walijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania