
Czas czytania: 2 min Śledzie marynowane w zalewie octowej z dodatkiem nasion kolendry, cebuli i cytryny. Po dobie kąpieli w marynacie śledź jest gotowy do jedzenia, to naprawdę błyskawiczny przepis! Podajemy go z cebulką z marynaty polanego bardzo dobrej jakości olejem może, to być olej lniany, rzepakowy lub oliwa z oliwek. Całość posypana siekaną zieloną natką kolendry lub pietruszki oraz świeżo mielonym pieprzem. Śledzik najlepiej smakuje z dobrym domowym chlebem lub z ziemniakami gotowanymi w mundurkach. Śled... czytaj dalej...

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...
Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...
Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Mam na imię Ania, uwielbiam gotować dla swojej sporej rodziny i przyjaciół. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na mojej stronie SprawdzonaKuchnia.pl znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.