Brazylijskie bułeczki serowe - Pão de queijo

Brazylijskie bułeczki serowe - Pão de queijo

Brazylijskie bułeczki serowe - Pão de queijo

Pão de queijo to małe serowe bułeczki, popularna w  Brazylii przekąska. Robi się je z mąki z tapioki, bez dodatku środków spulchniających, takich jak drożdże czy proszek do pieczenia. Z zewnątrz chrupiące, miąższ przypomina konsystencją ciasto ptysiowe. Proste i bardzo smaczne. Przepis ze strony  196flavors.com Składniki na ok. 15 sztuk Pão de queijo 2 szklanki mąki z tapioki 1/2 szklanki mleka 2 łyżki oliwy lub oleju 2 duże jajka 150 g drobno startego sera (np. parmezanu lub mieszanki różnych ser... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy na domowy ser i chleb

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.