Dobra przekąska z piekarnika, upieczona z parówką , serem, oregano i pomidorkami. 1 kg mąki 50/50 typ 650/1850, 50 g drożdży, po łyżce cukru i soli, ~500 ml ciepłej wody, ziemniak. Zaczyn: do wody kruszymy drożdże, wsypujemy cukier, 4 łyżki mąki, mieszamy i odstawiamy przykryte na 10 min. do wyrośnięcia. Dużego ziemniaka gotujemy i rozgniatamy. Ciasto: mąkę przesiewamy, dodajemy sól, ziemniaka i wyrośnięty zaczyn. Wszystko dokładnie mieszamy i potem wyrabiamy ręcznie ciasto, gdy jest za suc... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...Polska, rodzina, kuchnia, sport, historia, podróże...