Panettone czekoladowo-pomarańczowe

Panettone czekoladowo-pomarańczowe

Panettone czekoladowo-pomarańczowe

Źródło przepisu: https://blog.giallozafferano.it/fa…/panettone-al-cioccolato/ Ciasto na 2 panettone, 2x560 g, foremki fi 14 cm Pierwsze ciasto: 75 g zakwasu pszennego sztywnego 50% hydratacji 110 g wody 240 g mąki 00 W 320-350 65 g cukru 75 g masła 65 g żółtek jaj Drugie ciasto: pierwsze ciasto 65 g mąki 00 W 320-350 50 g miodu akacjowego 70 g cukru 85 g żółtek jaj 3 g soli emulsja 20 g wody 95 g kandyzowanej pomarańczy 75 g ciemnej gorzkiej czekolady emulsja: 90 g masła 30 g gorzkiego kakao 1 laska wanilii... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy na domowy ser i chleb

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.