Chleb z naczynia żaroodpornego

Chleb z naczynia żaroodpornego

Chleb z naczynia żaroodpornego

Przepis na : śniadanie

Pyszny domowy chleb. Chrupiąca skórka, mięciutki środek. Koniecznie musicie spróbować zrobić go sami w domu. Składniki: 345 g mąki pszennej typ 480 200 g mąki żytniej typ 2000 25 g świeżych drożdży łyżka oleju, półtorej łyżki soli, łyżeczka curku, 1 1/2 szklanki ciepłej woedy Przygotowanie: Drożdże mieszamy z cukrem, zalewamy połową szklanki wody oraz dodajemy łyżkę mąki. Mieszamy, odstawiamy na 10 min, żeby drożdże zaczęły pracować. Mąki mieszamy z solą, olejem, zaczynem z drożdży oraz pozostałą szklanką ciepł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Lena Gotuje

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.