Kotlety jajeczne, paprykowe

Kotlety jajeczne, paprykowe

Kotlety jajeczne, paprykowe

Smaczne kotlety jajeczne, trochę odmienione, bo z papryką. -- Skład: 10 jajek ugotowanych, 2 jajka surowe, 2 cebule, pół dużej papryki, 3 z.czosnku, zielenina, trochę mąki do obtoczenia, sól i pieprz, 5-6 łyżek bułki tartej, tłuszcz do smażenia. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. Ugotowane jajka drobno kroimy. Potem wszystkie składniki mieszamy razem w misce i doprawiamy. Formujemy kotlety-obtaczamy w mące i smażymy na złoto brązowo z dwóch stron. -- -- Usmażone wykładamy na papierowe ręczniki lub... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu chleba naszego

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję