Jajecznica z jarmużem na grzankach

Jajecznica z jarmużem na grzankach

Jajecznica z jarmużem na grzankach

Przepis na : śniadanie

Jajecznica z jarmużem, boczkiem, szalotką i szczyptą gałki muszkatołowej. Składniki 50 g liści jarmużu (bez grubych łodyg) 2 – 3 jaja 2 łyżki mleka szczypta gałki muszkatołowej sól pieprz 1 mała szalotka 1 -2 plastry wędzonego boczku 1 łyżeczka masła klarowanego lub oliwy 2 – 3 kromki chleba lub innego pieczywa Wykonanie Jarmuż zalewamy wrzątkiem, po 2 minutach przecedzamy i przelewamy zimna wodą. Obsuszamy i siekamy, odkładamy na bok. Szalotkę i boczek kroimy w paski lub w kostkę.  Na rozg... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.