Proste w wykonaniu i bardzo smaczne danie, które zrobi się samo w piekarniku. Skład: schab 1,5-2 kg, ziemniaki 0,5-0,8 kg, 3 cebule, 4 z. czosnku, 50-70g smalcu. Przyprawy: sól, pieprz, papryka, zioła prowansalskie...(opcjonalnie swoje ulubione) -- -- -- -- -- -- -- -- -- Przygotowanie: ziemniaki, cebulę, czosnek- obieramy ; schab płuczemy zimną wodą -osuszamy. Do natłuszczonego naczynia wkładamy pokrojone ziemniaki i cebulę, potem wkładamy ponacinane mięso posypane solą i przekładamy je grubymi plas... czytaj dalej...
Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...Polska, rodzina, kuchnia, sport, historia, podróże...