Serki wędzone w domu...

Serki wędzone w domu...

Serki wędzone w domu...

Po kolejnych próbach w mini wędzarni okazało się, że najlepsze do wędzenia są serki typu włoskiego. Przed wędzeniem serki moczymy  24-36 h w solance, na 1 litr wody dwie czubate łyżki soli kamiennej,  potem wyjmujemy i osuszamy kilka godzin, można je posypać przyprawami... ...papryką, oregano, pieprzem, czosnkiem...jak serki podeschły to nastawiamy wędzarnię... ...wędzimy minimum 30 minut w 60 st.C ... ...tzn. staramy się utrzymać taką temperaturę :) odstępstwa są jednak możliwe... Dużo zależy od paliwa i ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu chleba naszego

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję