Gryczano-kukurydziany najlepszy chleb bezglutenowy na świecie.

Gryczano-kukurydziany najlepszy chleb bezglutenowy na świecie.

Gryczano-kukurydziany najlepszy chleb bezglutenowy na świecie.

Dobry bezglutenowy chleb jest jak Święty Graal, każdy słyszał nikt nie znalazł. Trudność w tego rodzaju wypiekach polega na tym, że mąki bezglutenowe są suche (ziemniaczana, jaglana, ryżowa), ciężkie i tłuste (mąka z ciecierzycy, orzechowe) i takie wypieki są w najlepszym przypadku zakalcem, a przeważnie po prostu ohydne w smaku. Gluten w wypiekach odpowiada za gąbczastą, pulchną strukturę ciasta, czego w wypiekach bezglutenowych z przyczyn oczywistych osiągnąć się nie da. Zagłębiłam się w masę przepisów na wypi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu greenscarf

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.