Rogale z makiem (na włoskim zakwasie lievito madre i drożdżach)

Rogale z makiem (na włoskim zakwasie lievito madre i drożdżach)

Rogale z makiem (na włoskim zakwasie lievito madre i drożdżach)

Rogaliki na LM 15% + drożdże 1%. Zrobiłem je w wersji "odchudzonej", zmniejszając w recepturze cukier i masło. Pycha, polecam! Receptura na 8 rogali: 240 g mąki pszennej typ 650 240 g mąki pszennej typ 00 lub 450-550 75 g zakwasu pszennego Lievito Madre, rozpuszczone w 50 g wody 50 g wody + 100 g mleka 1 jajko (odrobinę żółtka zostawić do  sporządzenia pomady) kleik z 20 g mąki + 90 g mleka podgrzać do skleikowania i ostudzić 5 g drożdże świeże 10 g cukier 10 g sól 20 g masło po wyrobieniu Jak nie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy na domowy ser i chleb

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.