Oszukany de volaille...

Oszukany de volaille...

Oszukany de volaille...

Kotlet z mielonego mięsa , zawijany z masłem i koperkiem, usmażony w głębokim tłuszczu. -- Skład: 1 kg mięsa mielonego z indyka, 2 jajka, sól, pieprz, masło 200 g, koperek 1 pęczek,  bułka tarta 1/2 szkl.Do panierki potrzebujemy tylko  4 jajka, szklankę mąki, szklankę bułki tartej. Mięso przyprawiamy solą i pieprzem, opcjonalnie papryką i innymi przyprawami, dodajemy 2 jajka i bułkę tartą. Wyrabiamy na jednolitą masę i schładzamy w lodówce. Masło dzielimy na 16 równych części, koperek drobno siek... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu chleba naszego

Autor

Dariusz PodlasekDariusz Podlasek

Polska, rodzina, kuchnia, sport, historia, podróże...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, mielone, chleb, mięso, bułki, kotlety, kotlet, mięso mielone, kotlety mielone, indyk, obiad, de volaille, kotlet siekany, jajka nadziewane, mięso na obiad

Inne przepisy z chleba naszego

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.