Turcja - Chleb w syropie wiśniowym (Vişneli Ekmek Tatlısı)

Turcja - Chleb w syropie wiśniowym (Vişneli Ekmek Tatlısı)

Turcja - Chleb w syropie wiśniowym (Vişneli Ekmek Tatlısı)

Przepis na : śniadanie

Powraca, jakże bogato tu reprezentowana  kuchnia turecka . Tym razem prezentujemy pomysł na śniadanie, chociaż w Turcji częściej podawane jako deser, czyli vişneli ekmek tatlısı - chleb moczony w syropie wiśniowym z serkiem.  Składniki (2 porcje): - 250 g mrożonych wiśni (lub czereśni)  - 0.5 szklanki wody  - 3-4 łyżki cukru (do czereśni wystarczy dodać 1-2, do wiśni troszkę więcej)  - 4 kromki starego chleba  - 2-3 łyżki wegańskiego serka do smarowania Przygotowanie: 1) Syrop... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Roślinożerni urlopowicze

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.