Grissini z solą i nasionami

Grissini z solą i nasionami

Grissini z solą i nasionami

Grissini to rodzaj włoskiego pieczywa, które jest produkowane według specjalnego przepisu pochodzącego z włoskiego Turynu i jego okolic. Ma postać wąskich paluszków i jest wyrabiane z drożdżowego ciasta z białej mąki pszennej. Obecnie robi się je w wersjach smakowych, np. z serem, oregano, cebulą, kminkiem, itp.Mimo iż niektórzy uważają, że receptura pochodzi z XIV w., została ona stworzona w roku 1679 w miejscowości Lanzo Torinese. Piekarz Antonio Brunero, pod kierunkiem miejskiego lekarza Teobaldo Pecchio, wy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Grahamka, weka i kajzerka

Autor

MarcinH

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, pieczenie, chleb, włoska, pieczywo, bułki, bagietka, miód, ciasta drozdzowe, sezam, przekąska, drożdżowe, ciasto drożdżowe, przekąski, chleb na zakwasie, bułka pszenna, ser biały, lekkie ciasto, chleb na drożdżach , szybkie przekąski, szybki ciasto, szybkie ciasto, ciasto z bezami, chleb mieszany, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, szybkie ciasto bez pieczenia

Inne przepisy z Grahamka, weka i kajzerka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.