CHLEB PSZENNO-ŻYTNI NA DROŻDŻACH. Z SIEMIENIEM I PRAŻONĄ CEBULKĄ

CHLEB PSZENNO-ŻYTNI NA DROŻDŻACH. Z SIEMIENIEM I PRAŻONĄ CEBULKĄ

CHLEB PSZENNO-ŻYTNI NA DROŻDŻACH. Z SIEMIENIEM I PRAŻONĄ CEBULKĄ

Prosty w wykonaniu i bardzo przyjemny w jedzeniu 😁 chleb.  Wykonany z mąki mieszanej. Ma fajną strukturę i nie kruszy się zupełnie, nawet po kilku dniach. Oczywiście możemy wzbogacić go dowolnie o ulubione dodatki: ziarno słonecznika, dyni, suszone pomidory ... Polecam bo przepis jest bardzo prosty i nie wymaga od nas super zdolności w wypiekaniu pieczywa 😉😍 Składniki: 250 g mąki pszennej typ 750 250 g mąki żytniej razowej typ 2000 3 łyżki siemienia lnianego 4 łyżki prażonej cebulki 1 łyżeczka cukru 1 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.