Kapuśniak z białej kapusty

Kapuśniak z białej kapusty

Kapuśniak z białej kapusty

Dobra zimowa zupa z kapusty, na wędzonce, która rozgrzeje każdego smakosza. -- Skład: kapusta biała 1,0-1,5 kg, włoszczyzna 0,5-0,7 kg, kości wędzone z mięsem 0,5-0,7 kg, kiełbasa 0,5 kg, wędzonka na skwarki 0,25 kg, sól, pieprz, listek, ziele, przecier pomidorowy. Kapustę szatkujemy lub kroimy drobno i wkładamy do dużego garnka. -- Dorzucamy włoszczyznę, ziele, liść, kości i zalewamy 4-5 litrów zimnej wody. Włączamy grzanie na dosyć duży ogień, który  jak się zagotuje możemy zmniejszyć. Kiełbasę i wędzo... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu chleba naszego

Warto przeczytać

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Autor

Dariusz PodlasekDariusz Podlasek

Polska, rodzina, kuchnia, sport, historia, podróże...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, kapustą, kiełbasa, zupa, mięso, kapusniak, zupa pomidorowa, biała kiełbasa

Inne przepisy z chleba naszego

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.