Pierogi z kaszą gryczaną, z piekarnika

Pierogi z kaszą gryczaną, z piekarnika

Pierogi z kaszą gryczaną, z piekarnika

Polecam pyszne pierogi z kaszą, upieczone w piekarniku. Ciasto: 1 kg mąki, 1 łyżka soli, 1 łyżka majeranku, 1 jajko, 2 łyżki papryki, ~2 szklanki  bardzo ciepłej wody, 1/2 szkl. oleju, 1 rozbite jajko do posmarowania przed wypiekiem. Farsz: 4 torebki ugotowanej  kaszy,  250-300 gr boczku,2 cebule, 5 z.czosnku,sól 1/2 łyżeczki,  pieprz 1/2 łyżeczki, papryka 1 łyżka, majeranek 1 czubata łyżka, garść zielonego, 1 jajko, smalec. Boczek-cebulę-czosnek kroimy i przesmażamy, potem dodajemy do kas... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu chleba naszego

Autor

Dariusz PodlasekDariusz Podlasek

Polska, rodzina, kuchnia, sport, historia, podróże...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, kasza, chleb, boczek, ciasto, barszcz, barszcz czerwony, jajka z farszem, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, chleb mieszany, ciasto na zimno, pieczony boczek

Inne przepisy z chleba naszego

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.