Pogaca - tureckie bułeczki z serem feta i natką pietruszki

Pogaca - tureckie bułeczki z serem feta i natką pietruszki

Pogaca - tureckie bułeczki z serem feta i natką pietruszki

Pogaca to proste do zrobienia, smaczne i puszyste bułeczki z wytrawnym nadzieniem. Jest to tradycyjne pieczywo popularne w Turcji i krajach bałkańskich. Istnieją różne wersje pogaca z różnymi nadzieniami, takimi jak ser, ziemniaki czy mięso. Można je także spotkać bez nadzienia. Często posypane z wierzchu sezamem lub czarnuszką. Mają różną formę i wielkość, mogą to być zarówno miniaturowe bułeczki jak i dużo większe. Każde miejsce tworzy swoją własną wersję lub odmianę. Składniki na ciasto: 500 g jasnej mąki psze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy na domowy ser i chleb

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.