Przepis na… – Canederli, (nie tylko) świąteczne knedle

Przepis na… – Canederli, (nie tylko) świąteczne knedle

Przepis na… – Canederli, (nie tylko) świąteczne knedle

W Polsce znane jako knedle, podobnie w Niemczech i Austrii, we Włoszech noszą daleko śpiewniejszą nazwę – Canederli . Popularne przede wszystkim w regionach północnych, w Trydencie – Górnej Adydze są jedną z potraw świątecznego, bożonarodzeniowego stołu.   Składniki (dla 4 osób): czerstwy chleb – ok. 200 gr, mleko – 150 ml, 2 litry bulionu, pancetta – 150 gr (ewentualnie pokrojonego w kostkę boczku) mąka – 200 gr cebula, jajko, szczypiorek, oliwa sól, pieprz 1. Kroimy w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon Ton Italia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.