chleb

chleb

chleb

  Zakwas wyjąć z lodówki i po ok.2 godzinach dokarmić.Pozostawić do wieczora żeby się uaktywnił. Zaczyn: ---100 gram aktywnego zakwasu żytniego ---200 gram mąki żytniej razowej ---200 gram przegotowanej letniej wody Składniki zaczynu wymieszać w misce, którą wstawiłam do worka foliowego i zostawiłam na całą noc,żeby podwoił swoją objętość Na drugi dzień rano do zaczynu dodałam: ---800 g mąki pszennej typ 650 --- 500 g letniej przegotowanej wody --- 15 g soli morskiej  --- 1 łyżka płaska cukru ======... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu w mojej kuchni

Autor

JadziaJadzia

Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, ciasto, chleb na zakwasie, chleb razowy

Inne przepisy z w mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.