Schab parzony

Schab parzony

Schab parzony

Schab raz sparzony przez 20 minut, to bardzo dobry dodatek do śniadania i kolacji. Potrzebujemy ładny i kształtny kawałek schabu świeżego bez kości, który jeszcze  w domu "obrabiamy" tj. obcinamy zbędne kawałki i zostawiamy tylko  schab środkowy. Tak przygotowane mięso doprawiamy, do peklowania na sucho. Na 1 kg mięsa: 2 łyżki soli niejodowanej, 2 łyżki cukru, łyżkę płaską pieprzu,łyżkę czubatą  papryki, 5-10 ząbków czosnku. Najpierw nacieramy solą z cukrem, potem wyciśniętym czosnkiem, nastę... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu chleba naszego

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

Dariusz PodlasekDariusz Podlasek

Polska, rodzina, kuchnia, sport, historia, podróże...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

schab, mięso, chleb, śniadania, kolacja, kanapki, schab gotowany

Inne przepisy z chleba naszego

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.