Przepis na : obiad
Kurczak, to zawsze dobra propozycja na obiad. Przygotowanie, to tylko 5 min. i potem robi się sam. Kurczak 1,6 kg, 10 ząb. czosnku, 4-5 cebul, sól, pieprz, papryka i jakieś zioło, 1/2 szkl. oleju. Kurczaka solidnie płuczemy w zimnej wodzie i osuszamy, wstawiamy do naczynia żaroodpornego. Przyprawiamy po kolei solą, czosnkiem- 5 ząbków wkładamy do środka- a pozostałe wyciskamy i nacieramy na wierzchu, potem posypujemy pieprzem, papryką i ziołami. Cebulę układamy na dnie i po bokach, następnie dolewamy olej.&nb... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Polska, rodzina, kuchnia, sport, historia, podróże...