Chleb z ziemniaków bez wyrastania (Pane di patate senza lievitazione)

Chleb z ziemniaków bez wyrastania (Pane di patate senza lievitazione)

Chleb z ziemniaków bez wyrastania (Pane di patate senza lievitazione)

Co zrobić z ugotowanymi ziemniakami, których mamy za du ż o? Możemy  upiec pyszny chleb. Chleb, który upiekłam, przygotowuje si ę  błyskawicznie, nie potrzebuje wyrastania, jest miękki , wilgotny i pachnący ziemniakami. Do tego dodatek pestek dyni, słonecznika i siemienia lnianego. Ilość pestek można zmniejszyć, jak kto woli. SKŁADNIKI 500 gr ugotowanych ziemniaków 300 gr m ą ki pszennej ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ziemniaki, dynia, słonecznik, chleb, pestki dyni i słonecznika, ciasto, pieczywo, mleko w proszku, pieczone ziemniaki, pyszne ciasto

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.