Zupa warzywna

Zupa warzywna

Zupa warzywna

Bardzo pożywna zupa warzywna. -- Skład: 500 g kapusty(pół małej główki), 500 g kalafiora (same różyczki), 500 g fasoli, 3 kalarepy,  1 papryka czerwona, 1 duża cebula, 1-2 duże marchewki, ziele angileskie 3-4 ziarna, liście laurowe 3-4 listki, sól płaska łyżeczka, pieprz szczypta, opcjonalnie magi lub kostka bulionowa. Umyte, oczyszczone i pokrojone warzywa wkładamy do dużego garnka z 3 litrami wody,  dodajemy przyprawy i gotujemy do miękkości  ~15-20 minut od czasu zagotowania się zupy. -- Serwuj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu chleba naszego

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Autor

Dariusz PodlasekDariusz Podlasek

Polska, rodzina, kuchnia, sport, historia, podróże...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, zupa, kalafior, kapustą, fasola, pieczywo, czerwona fasola, czerwona kapusta, chleb z ziarnami

Inne przepisy z chleba naszego

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.