Bagietki z długą, fermentacją na zaczynie poolish (drożdżowym)

Bagietki z długą, fermentacją na zaczynie poolish (drożdżowym)

Bagietki z długą, fermentacją na zaczynie poolish (drożdżowym)

  Treningu bagietek ciąg dalszy 🙂 Tym razem tylko na drożdżach, z długą zimną fermentacją zaczynu i ciasta. Cały proces, od zrobienia zaczynu do wypieku, trwał ok. 30 godzin. W porównaniu do poprzednich bagietek na dwóch zaczynach, te miały zdecydowanie cieńszą skórkę. Były super chrupiące, rozpływały się w ustach. Smak dosyć delikatny, ale jednocześnie złożony. Na pewno delikatniejsze od takich na samym zakwasie, czy na dwóch zaczynach. Miękisz bardziej puszysty niż gumowaty, porowatość drobna, bez dużych ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy na domowy ser i chleb

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.