Nowa receptura, pieczony tuż przed końcem lipcowej pełni. Chleb prosty w wykonaniu i bardzo smaczny. Najlepiej go kroić w dniu następnym jak każdy na zakwasie, szczególnie chleby żytnie i z przewagą mąki żytniej. Bób jeśli w całości chcemy dodać to ten młody, zielony. Ten mączysty lepiej zmiksować. Chrzanu dzikiego jest pod dostatkiem więc do dzieła. Chleb na zakwasie z zielonym bobem na liściach chrzanu Zaczyn, dzień przed pieczeniem chleba wieczór 1 łyżka aktywnego zakwasu, 250g mąki żytniej typ.720... czytaj dalej...
W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.
Czytaj dalej...Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.
Czytaj dalej...