Parówki z szynki w cieście

Parówki z szynki w cieście

Parówki z szynki w cieście

Pyszna przekąska, która smakuje na ciepło i na zimno, a dzieci zjadają cały wypiek w kilka minut. Ciasto robimy z 1 kg mąki typ 450 lub 650, 50 g drożdży, łyżki cukru, łyżki soli, ~450-500 ml wody. Najpierw robimy zaczyn: do rozkruszonych drożdży dodajemy cukier, wodę i 2 łyżki mąki,  odstawiamy pod przykryciem na 10-15 minut do wyrośnięcia, potem wlewamy całość do przesianej  i posolonej mąki, mieszamy mechanicznie mikserem lub łyżką, a potem wyrabiamy ręcznie, Jak ciasto jest zbyt suche dodajemy ki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu chleba naszego

Autor

Dariusz PodlasekDariusz Podlasek

Polska, rodzina, kuchnia, sport, historia, podróże...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, chleb, hot dog, parówki, bułki, przekąski, przekąska, przekąski na ciepło, ciasto na zimno, chleb na drożdżach , chleb mieszany

Inne przepisy z chleba naszego

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.