Chleb pszenno-żytni na zakwasie

Chleb pszenno-żytni na zakwasie

Chleb pszenno-żytni na zakwasie

 Dzisiaj bardzo prosty i szybki przepis na chleb pszenno-żytni na zakwasie. Chrupiąca skórka, pełnoziarnisty środek tworzy idealne i przede wszystkim zdrowe połączenie. Często nie zdajemy sobie sprawy ile składników, w tym większość niepotrzebnych zawiera pieczywo z ciasta mrożonego. Przede wszystkim są to: barwniki, emulgatory, spulchniacze.Dlatego warto poświęcić trochę czasu na wypiek domowego, zdrowego chleba. Jak przygotować zakwas:  -można dostać od znajomego -wyhodować samemu Zakwas należy h... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Receptura smaku

Autor

Katarzyna Rysz

Kasia. Farmaceutka, miłośniczka zdrowych słodkości i smacznego gotowania.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, ciasto, słoik, pieczywo, dynia, płatki owsiane, słonecznik, chleb na zakwasie, szybkie ciasto, proste i szybkie ciasto, proste ciasto

Inne przepisy z Receptura smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.