Tarta z kremem pomarańczowym i bezą

Tarta z kremem pomarańczowym i bezą

Tarta z kremem pomarańczowym i bezą

  Tarta z kremem pomarańczowym i bezą to idealny deser na świąteczny stół. Lekko kwaśne nadzienie oraz słodka beza, tego nie można nie lubić ;) Spód: - 250 g mąki pszennej - 125 g masła - 2 żółtka - 1 łyżka wody Do miski przesiałam mąkę oraz dodałam resztę składników. Ciasto energicznie zagniotłam i wyłożyłam nim posmarowaną masłem formę do tarty, o średnicy 29 cm.  Na ciasto położyłam papier do pieczenia i wsypałam obciążnik (suchy groch, fasola, ryż). Ciasto piekłam 15 minut w temperaturze 180 st.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Receptura smaku

Autor

Katarzyna Rysz

Kasia. Farmaceutka, miłośniczka zdrowych słodkości i smacznego gotowania.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, ciasto, ryż, deser, desery, fasola, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia, tarta na słodko, ciasta z kremami, ciasto z kremem

Inne przepisy z Receptura smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.