Schab...

Schab...

Schab...

Schab z warzywami... -- -- -- -- Ładny świeży  schab płuczemy w zimnej wodzie , osuszamy i odcinamy zbędne kawałki, żeby uzyskać kształtny kawał mięsa, który głęboko nacinamy  (nie do końca) robiąc grube plastry, przyprawiamy solą a następnie pieprzem i papryką. Następnie do naczynia żaroodpornego wkładamy przyprawione mięso, na spód uprzednio dając  warzywa (mogą być mrożone) ja dałem bardzo młode marchewki, dodatkowo wykorzystałem  3 połówki kolorowej papryki, którą razem z marchewkami poukła... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu chleba naszego

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

Dariusz PodlasekDariusz Podlasek

Polska, rodzina, kuchnia, sport, historia, podróże...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, chleb, schab, ryż, sosy, ziemniaki, pieczywo, pieczone ziemniaki, ryż z warzywami

Inne przepisy z chleba naszego

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.