schab w papryce

schab w papryce

schab w papryce

Schab zapeklowany na sucho i dwukrotnie sparzony, to doskonała domowa wędlina :) Mięso myjemy w zimnej wodzie i osuszamy... ...papierowym ręcznikiem lub na kratce. Nadmiar mięsa wykrawamy, żeby został nam ładny kawałek :)  Pozostałe mięso kroimy w kostkę i robimy gulasz  kliknij tutaj   Dla uformowania przewiązujemy lub nie :) i przygotowujemy przyprawy peklujące. Na 1 kg: łyżka soli peklującej, łyżka soli, dwie łyżki cukru, czosnek, pieprz i papryka.  Mięso nacieramy solą, cukrem, czosnki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu chleba naszego

Autor

Dariusz PodlasekDariusz Podlasek

Polska, rodzina, kuchnia, sport, historia, podróże...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, chleb, schab, papryka, gulasz, schab gotowany

Inne przepisy z chleba naszego

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.